5 Eylül 2007 Çarşamba

Damat ve Gelin - Bosanmalar

Damat ve Gelin - Bosanmalar

-- 21 ci yuzyila girerkene yeni teknolojinin ve ekonomik rafahin yukselisi ile kutsal olan evlilikler neden cabuk bosanmalara neden oluyor. Genelikle avrupada yasiyan insanlarimizin, adini duymak istemedigimiz kavram, ithal gelinler ve ithal damatlar.

Avrupaya goc etmis insanlarimizin turkiyede getirdikleri gelin veya damat adaylarin kisa bir sure sonra bosanmaya varacak durumlar hicte kucumsenecek bir sayi deyil.

Yurt disinda erken gelmis ve buyumus bir cocugumuzun, turkiyede evlenip ,adini ithal damat veya gelin dedikleri insanlarin bosanmalarin bas aktorleri cocuklar deyilde,malesef bilhassa buyuklerimiz buyuk rol oynuyorlar. cavaplarida cocuklarimiz anlasamiyorlar diye isin icinden ciktiklarinida sahit olmusuzdur.

Gelen damada gozu acilmadan bir ise girmesi ve turkiyede bulunan ailesine yapilan yardimlarin hor gorulur.Butun dikkatler aylar ve seneler gecmesine ragmen,isci yaptik daha ne istiyor. yani bir ailenin ferdi gibi deyilde, sanki oturmasini aldiktan sonra kizini veya oglunu birakacakmis gibi hislere kapilirlar.

Bu yikilan evliliklerin aci huzunla bitiyordur. Gelen gelin kizimizin sadece evde oturup mumkun oldugu kadar calistirilmamasi sadece kendi begendikleri insanlarla, hasir nesir olmalari isterler.sirasi geldiginde hic acimassiz hakaretlerde yapilabiliyor. Bu ithal damat ve gelinlerimizin yuzeysel olarak konusmasak bile gercegin altinda bu yatar. bunlarin asil sorumlulari bizzat buyuklerimizin kendilerinde buluyorum malesef.

Saygilarimla Ramazan Ates


-- Bismillahirrahmanirrahim namaz kilmadan önce abdest aliriz abdest olmadan namaz olmaz evlenmeden önce istek sevgi tanisma ve nisan olur ve sonra evlenme ,namaza baslarken niyett ederiz sirf Allah rizasi icin peki evlenirken niyet neki acaba ....

avrupa..... oglum askere gitmesin hayattini kurtarsin köyde kiz yok mu? , kizim avrupaya gittsin hayatini kurtarsin köyde erkek yok mu ?

.... iste büyükler menfeaat cikar... Allah kuranda söyle buyurur. sizlerden menfaat cikari bulunmayanlarla (sirf Allah rizasi icn )beraber olun. gencler anlasamadi eeee niyet belli köyde erkek, kiz adayi yok mu .....

Kurani ve sünnetti hayatiniza yansitmayacaksiniz Allah korkusu ,ecel ,kabir korkusu ,mahser korkusu yok evlenmeye gelince (avrupa isin icinde olunca) Allah in emri peyg. sünneti siz simdi Allah a teslim olmayacaksiniz Kurana sünnetti uygulamayacaksiniz ondan sonra KADER ne demek yani Allah tan size vahimi geliyorki siz böyle yapiyorsunuz . Kimse kimseyi kandirmaya calismasin puan toplamaya calismasin ,Allah görüyor Allah duyuyor gizledikllerinizide ..... bedeninizi ic ve dis tehlikelerden koruyacaksiniz haramlardan yasaklardan bir abdestin kabul olmasi icin .Yoksa abdest kabul olmaz namazda olmaz.(evlilikte böyle niyet önemli yoksa fazla sürmez niyet güzel degilse) hem haram ye hem Allah in dedigini yapma ,peyg. sünnetini uygulama hem kul hakki ye menfeaat cikarin neyi gerektiriyorsa yap yeterki avrupali olsun ondan sonra anlasamadilar KADER . Kader degil hassaaaa niyet bozuk Imami Gazaliye göre kader demek mekruhtur yani harama yakin . bir ayette Bismillahirrahmanirrahim insanlarin yaptiklarindan dolayi baslarina gelir cogu bunu bilmezler Allah tan güzellik gelir , kötülük nefisten gelir Allah i bilmeyenlerle korkmayanlarla alis veris yapilirsa iste bu olur KADER Allah sözünde durmayanlari sevmez Bizi aldatan bizden degildir(müslüman degildir)HZ muhammed sav niyett bozuk oldumu ibadetler (namaz oruc vs....bosa gider Allah göstermesin ) ibatedin sartlari var evlenmeninde daha fazla yazmak istemiyorum es slm alleyküm

http://www.zincirlikuyu.org/Forums-file-viewtopic-t-213.html

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kisisel is kurmak için kredi ihtiyacim var? evet bu e-postayi basvurursaniz,:finance_institute2015@outlook.com ya da bu e-postayi basvurabilirsiniz: Daha fazla bilgi için kredi.teklif@gmail.com