6 Eylül 2007 Perşembe

FRANSA'da Türk Olmak (SON BÖLÜM)

Sadık Balcı, ilkokul mezunu.Rize’de çay toplarken kendini birden ithal damat olarak Fransa’da buldu. Zengin olurum diye heyecanla geldi; ama umduğunu bulamadı.

22 yıldır Strasbourg’da yaşıyor. Belediyenin Aviator semtinde Çingeneleri göçerlikten kurtarmak için yaptırdığı evlerin ihalesine 11 Türk firması ortak olarak girmiş, Sadık usta dış cephe kaplamalarını üstlenmiş. 95 bin Euro’ya mal olan her evden kendisine vergisi çıktıktan sonra 2 bin 100 Euro kalıyor. 84 ev yapacak böyle, 15 tanesini yapmış. Fena iş değil; ama her zaman çıkmıyor böyle iş. Fransız televizyonunu izlemiyor, gazetelerini takip etmiyor, 22 yılda bir kere sinemaya gitti. O da bir Amerikan filmiydi. Restoran deyince McDonald’s’ı anlıyor. Sendikalı değil. Dişlerinde eksikler var. “Beni rahatsız etmiyor” diye yaptırmıyor. Türkiye’ye dönmeyi düşünmüyor, artık kendini her şeye rağmen “Fransalı” sayıyor.

İthal damat olmanın sıkıntılarını yaşadın mı?

Benim için en büyük sıkıntı şu yazma ve okuma meselesi. Yazıp okumayı bilsem hanıma muhtaç olmadan kendi işimi kendim yürüteceğim. Ama şimdi hanıma muhtacım.

Dolayısıyla evde patron hanım mı oluyor?

Paylaşamıyoruz patronluğu. O diyor ki ben patronum. Ben diyorum ki işi ben yürüttüğüme göre patron benim. Sen diyorum benim peşime takıl, bana yardımcı ol. O da diyor ki sen yeni geldin. Bir şey bilmiyorsun. Ben uzun zamandan beri buradayım. Ben buraya geleli 22 yıl oldu; ama o 8 yaşındayken geldiği için benden 12 sene kıdemli yani.

Bu, aile ilişkilerini nasıl etkiliyor?

Ben bir tarafa çekiyorum, o bir tarafa çekiyor. Onun için de sıkıntımız oluyor. Mesela bu sabah kağıt işleri vardı (muhasebe demek istiyor). Üç haftadan beri halledemedik. Neden, ben iyi Fransızca bilmediğimden dolayı.

Niye 22 yıldır öğrenemedin? Ayıp değil mi?

Çok ayıp tabii de. Ben şimdi devamlı aklımı işe verdiğim için pek fazla dilimi geliştirmeye zaman ayıramıyorum. Benim durumumda çok Türk erkeği var. Yani devamlı hanıma muhtaç durumda yaşıyorlar.

Öfkelerini kadınlarını döverek mi gösteriyorlar?

Olabilir. Beş yıl oldu, depresyona giriyordum, çok sıkıntım vardı, ben bir iki kere dövdüm. Bundan sonra zannetmiyorum döveceğimi. Dövmekle hallolmadı bir şey. Dövmek acizlik.

Neye kızmıştın?

Ben gözüme bir işi kestirmişim, bir şey yapmak istiyorum. O devamlı engel oluyor ve bir de çocukları kendi tarafına alıp bana kışkırtıyor. Beni frenlemek istiyordu o zamanlarda. Ben de işe girmiştim, yarıda bırakamazdım. Bunu ona anlatamayınca, o da devamlı sağda solda babamdan, kardeşimden yardım istemeye başlayınca dövdüm bir iki sefer. Beni engelliyordu. Benim iş yapma kabiliyetim vardı. Ben 12 sene bir Fransız firmasında çalıştım. İnşaat, aynı bu işti yine. 12 sene içinde mesleği çok iyi öğrendim. Ben emir altında çalışmayı istemiyordum. Kendim bir şeyler yapmak istiyordum. O da böyle bu çevreyi göremiyordu. Göremeyince de işçi olarak orada kal diyordu, beni sınırlandırıyordu.

Dövünce ne oldu?

Gitti, eve polisleri çağırdı. Aslında ben bir tane vurmuştum. Ama düşmüş mü ne yapmış, gözü şişmiş. Polisler eve geldi. Seni asarız, keseriz, sınırdışı ederiz dediler. Sonra polislerle de arkadaş olduk yani. Durumu düzelttik. Senin karın cebbar, akıllı, herkese yardım ediyor.

Onunla gurur duymuyor musun?

Benim hanımın bir şeyi var. Birileri bir şey söylüyor, hemen o tarafa yönleniyor. Yani evi unutuyor, beni unutuyor. Birine yardım diyelim. Dış taraftan birileri gelsin. Desin ki şurada bir mazlum var, düşmüştür. Yardım edilecek, hemen koşar. Beni unutur. Aman bu bey burada bekliyor da demez. Çocukları okutalım, yüksek yerlere gelsinler, büyük insan olsunlar. Ama zamanımız olursa başkalarına zaman ayıralım. Böyle bir şey yok. Sanki oraya mıknatıs gibi bir şey çeker, hemen koşar gider.

Ama dil bilen, yol yordam bilen az kadın var. Birilerinin bunu yapması lazım. Bunu takdir etmek lazım değil mi?

Takdir etmem lazım da onsuz bütün kağıt işlerim aksıyor. İnşaat sektöründe Türkler arasında rekabet çok. Ama beni çok fazla etkilemiyor. Benim rakibim pek yok. Yani benim işimi yapan yok. Duyuyorum ki Türkler rekabetten dolayı parayı kırıyorlar. Bazıları o paraya çalışılmaz diyor. Vergiler çok ağır burada. Ben onlara değil, önüme bakmak istiyorum. Ama arkadan çok vergi var. Bilmem bu kadar vergiyi nasıl buluyorlar, nereden buluyorlar?

Sen iş açısından eşine bağımlısın. Allah korusun ona bir şey olsa sen burada işini nasıl sürdürürsün, ne yaparsın?

Eşime bir şey olsa tahminim ben bu firmayı kapatırım. İşçiliğe dönerim. Çünkü burada çok şey kağıt ile dönüyor.

Fransızca bilen başkasıyla evlenmez misin?

Bilmiyorum. Hanıma, bazen kızdırmak için ‘Benim Fransız sekreterim, bana iyi bakıyor. Müsaade et, evleneyim’ diyorum. O da bunu ciddi zannediyor. Bir taneyi zor kaldırıyoruz. Zaten ömrümüz kısaldı. 45 yaşına geldik. 10 sene daha normal yaşarsak ne ala.

Kendini ne zaman Fransız hissediyorsun?

İş hayatımda şantiyelerde kendimi Fransız hissediyorum. Ama bazı dairelerde insanların bakışları veya tavırları bana yabancı olduğumu hissettiriyor.

Türkiye’ye izne gittiğin zaman seni ne rahatsız ediyor?

Memlekete gidince yapılmayan veya yarım yapılan, işçiliğe çok özen gösterilmeyen işler beni rahatsız ediyor. Keşke diyorum buradakiler Fransa’ya gelip bir görseler. Fransa’dan öğrendiğim en güzel şey bu çalışma prensipleri. İşi olması gerektiği gibi yapmayı çok seviyorum.

Strasbourg’da bir yardım meleği

Adı Meryem Balcı. 42 yaşında. 34 yıldır Strasbourg’da yaşıyor. Muhasebe okudu. Babası cam işçisiydi. 12 yaşından itibaren sokakta, hastanede, mahkemede, okulda Türklerle Fransızlar arasında tercümanlık yaptı.

Onun da kocası ithal damat. İki çocuğu var.

Savcılığın bir yan organı olan mağdurlara yardım derneğinde görev yapıyor. Hem davalılarla mahkemeler arasında köprü rolü oynuyor hem de eziyet gören, çocukları kendilerinden koparılan kadınların psikolojik ve hukuki destek almalarına, dil öğrenmelerine yardımcı oluyor.

Birçok kadının evde çaresiz bir şekilde oturmaktan kurtulup çalışmalarına vesile olmuş. Dinlerarası diyalog, kermes vs. gibi Türk etkinliklerine ilkokul, ortaokuldaki Fransız hocalarını çağırdığında onlar koşarak geliyorlar.

Politikaya girmeyi düşünüp düşünmediğini merak ediyorum. Türkler için iyi bir rol model olabilir. Sosyalist parti teklif etmiş; ama o ‘düşünmüyorum’ demiş. Meryem, Rize şivesini yitirmemiş, Fransızcası mükemmel. Kimin yardıma ihtiyacı varsa ona koşuyor. Kendini aşmış bir Laz bacısı. Belediye başkanının verdiği bir yemeğe davet edilmiş.

Eşi “Utanmayacak mısın, tek başı kapalı sen olacaksın o resmi yerde?” diye şaşırmış. “Neden utanayım ki? Beni nasılsam öyle kabul ettiler zaten. Gittim yemeğe. Kimse yan bakmadı bana, örtüme tek laf edilmedi.” diyor.

Bir başka yemekte bir Türk ‘Neden gidip Fransız derneklerine çalışıyorsun da Türk derneklerine gelmiyorsun?’ diye sormuş. Şöyle cevap vermiş: “Siz beni türbanımla kabul etmiyorsunuz da ondan.”

Türklerin ona bakışını da şu sözlerle özetliyor: “Türkler bana diyorlar ki, ‘Sen bir Fransız gibi kiliseye, cenazeye neden gidiyorsun? Kendine güvenebiliyor musun?’ Yani din değiştiririm diye korkuyorlar.

Bu onların kendi güvensizlikleri. Peygamber Efendimiz bir Yahudi’nin cenazesine nasıl saygı göstermişti unuttun mu? İlk gittiğim bir cenazede bir Fransız geldi yanıma. ‘Biliyor musunuz ilk defa başı kapalı bir bayan gördüm ve çok memnun oldum.’ dedi. Onun o söylemesi yetti yani bana.” Anlaşıldığı gibi, kendilerinden biri de olsa Türk kadınının, onların yapamadığını yapması, toplumla kaynaşması, aktif bir şekilde çalışmasını hazmedemiyor Türkler.

Meryem onlara kendi yetersizliklerini gösteren bir ayna oluyor. Ama o, güçlü kişiliği nedeniyle bunu problem yapmıyor. Belki Fransa’da değil Türkiye’de okusaydı bu kişiliği baskı altına alınacaktı. Nitekim beni haklı çıkaran şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Benim on yıldır ehliyetim var. Türkiye’ye gittiğimde arabayla gezecek olsak diyorlar ki: ‘Ya nasıl oluyor, siz tek başınıza nasıl gidiyorsunuz?’ Ben Fransa’da bazen 1.000 kilometre yol yapıyorum. Uzak yerlere tek başıma gidiyorum. Diyorlar: ‘Ya nasıl gidiyorsun? Olamaz. Belki araba bozuldu, belki bir şey oldu. Kadın başına gidemezsin’. Çok şaşırıyorum. Türkiye’ye bir hafta gezmeye gittim. Ev eşyasına olsun, kıyafetlerine olsun ne kadar çok önem veriyorlar. Bizim burada her sene bir mobilya alayım gibi bir düşüncemiz yok. Tek istediğimiz huzur.”

Kocası Sadık Bey halasının oğlu. İnşaatçı. Binaların pimapen işlerini yapıyor. Peki kendisi nasıl çözmüş problemleri? “Ben her şeye ‘he ya’ demem. Bazen sana söylenilenin tam tersini yapmak gerekiyor bence. Bazen bana diyordu ki: ‘Sen sakın beni geçmeye bakma, arkamdan gel’. Öyle bunaldığım günler oldu ki, ehliyetim olmasaydı, okumamış olsaydım, evde otursaydım daha güzel olurdu demeye vardırmıştım işi.

Beyim ‘Ben sensiz yapamam’ der her zaman. İş konusunda anlaşamadığımız olur. Mesela bu inşaat malzemelerini koyduğumuz depoyu aldığı zaman ‘Bura bize çok büyük; burayı almayalım.’ dedim. Sonra beyim tamamen işyerini satmak istiyor. Bazen daralıyor. Fransa’nın en büyük yükü vergiler. Şimdi bize gelen deponun vergisi 4.200 Euro senelik. ‘Satalım, başka iş yapalım’ diyor. ‘Ben ölürsem ne yapacaksın?’ diyor. Ben de ‘Sen yeter ki öl’ diyorum, ‘bana bir şey olmaz’ diyorum. Ölümü hiçbir zaman istemeyeceksin. Burayı satarken bile başımıza belki başka bir hal gelir diyorum. Altı yıl daha sabretsek buranın mülkü tamamen bizim olacak. Şimdi ayda 1.200 Euro ödüyoruz.”

Fransa’daki Türklerin iş hayatları ve içinde yaşadıkları toplumla bütünleşmeleri açısından Almanya’nın 20 yıl gerisinde kaldıkları rahatlıkla söylenebilir.

Türkler Fransa’da daha çok inşaat sektöründe yoğunlaşmışlar. Bu alanın dışında kimler var, deyince karşıma Fransa Aktif Türk İşadamları Derneği çıktı. İşçi yardımlaşma derneği ile, ithal damat ve gelinlerle, inşaatçılarla, öğrenci ve akademisyenlerle konuşup işadamlarını es geçemezdim.

Paris’te bir büroda toplantı yapacaklarını öğrenince, birkaçıyla konuşma fırsatı yakaladım. Derneğin henüz bir yıllık bir geçmişi, aktif olarak çalışan 50 üyesi var. Fransa’ya ilk göçün 1972’lerde başladığını hatırlarsak biraz geç kaldıklarını düşünebiliriz. İşçi ya da öğrenci konumundan işveren statüsüne geçmeleri uzun yılları alsa da, şimdiki hedeflerinden etkilenmemek mümkün değil. Onlar da başlangıçta yeterince para biriktirip, ya da öğrenimlerini tamamlayıp Türkiye’ye dönmek istemişler.

Vatana en kötü ihtimalle “uçağın altında” yani tabutla döneceklerini düşünüyorlarmış. Yıllar önce bir gün Fethullah Gülen’in yolu Paris’e düşmüş. Bugün derneğin faal isimlerinden biri kendisine uçağın altında da olsa Türkiye’ye dönme arzusundan bahsedince Gülen “Hayır” demiş: “Sizler buralısınız artık, mezarlarınızı buradan almalısınız. Fransa’da hayat buluyorsunuz, diriniz gibi ölünüz de burada kalmalı.” O kadar sarsıcı bir cevapmış ki, o an itibarıyla beyninde keskin bir u dönüşü olmuş, uçağın altını da üstünü de unutmuş ve bütün enerjisini Fransa’ya vermeye başlamış.

İş kurmak için 25 belge

Türklerin küçük esnaflıktan işadamlığına giden serüvenlerinde, dernekleşip Türk, Fransız, Arap demeden aynı göğün altında birlikte nefes aldıkları tüm Fransız vatandaşlarına hizmet etme gücünü almalarında bu felsefe var: Sadece kendinize değil herkese hizmet vereceksiniz. Derneğin koordinatörü Tamer Bayraktar’dan öğrendim; derneğin çatısı altında İdef adlı bir Fransız firmasında çalışırken 4 yıl sonra bu Fransız firmasını komple almış, yüz kişi çalıştıran biri de var. Fransa’ya eğitim için gelmiş, bilgisayar mühendisi olmuş ve buradaki resmî dairelere yazılım olarak en büyük hizmetleri sunan biri de...

Türkler yavaş yavaş turizm sektörüne ve emlakçiliğe kayıyorlar. Fransa’da emlak ajansının onayını almadan ne işyeri tutabiliyorsunuz, ne eviniz olabiliyor. Mutlaka bir ajans bütün dokümanlarınıza bakacak, ‘siz bu kirayı verebilirsiniz’ veya ‘bu evde kalmaya layıksınız’ diye size beyanda bulunacak. Şu anda bu işi yapan Türklerin sayısı on beş. Tabii beş yüz bin Türk için az. Ama işyeri ya da evlerini kiraya vermek isteyen Fransızların başvuru kağıtlarının bir köşesine “EA” yani ‘yabancıya vermeyin’ işareti koydukları hatırlanırsa yine de on beş Türk emlakçisi umut demek.

Madalyonun arka yüzünde, Fransızların bu ayrımcılığını kışkırtan bir durum da var. Türkler dahil tüm yabancı gruplarda iş ahlakına uygun davranmayanlar çoğunlukta. Vergi kaçırmak için iki yıldan sonra şirketini bir başkasına devredip devlete ödeyeceği 150-200 bin Euro’luk parayı ceplerine indiriyorlar. Ve sonra bir şirket daha kuruyorlar, tabii bu kez eşlerinin üstüne. Bu durumda Fransızlar da kendilerini apartmanı ile, şirketi ile, kişiliğiyle yabancılardan soyutluyor.

İlk zamanlar Fransa’ya gelen Türklerin bir imzalı kağıtları hem senet, hem itibar olurmuş, bütün işlemlerini o kağıtla yaparlarmış. Bugün Fransızlardan üç dört tane belge isteniyorsa Türklerden yirmi beş tane belge istiyorlar. Tabii bu ayrımı hak etmeyen dürüst iş yapan Türkler bu durumdan zarar görüyor. Kredi almak için bir imza yetiyorken, şimdi ev, araba, maaşınla ilgili garantiler, kefiller, üç yıllık deneme süreleri gerekiyor.

Tabii sahtekârlar hemen savunma mekanizması oluşturup yaptıkları hatalara bahaneler buluyorlar. Türkiye’de vergi vermeye alışmamışlar. Fransa’da uzun yıllar kalmayı planlamış, bu yüzden ‘Kazandığım 300 Euro’nun yarısını neden vereyim ki Fransa’ya?!’ diyorlar.

Tamer Bayraktar’a, “Ayrımcılık uygulanan birden fazla grup var. Neden aralarında dayanışma değil de gerilim oluyor?” diye soruyorum. “Olamaz; çünkü Afrikalılardan, buradaki diğer yabancılar kendilerini ayırmak istiyor. Onların araba yakmak, telefon kulübesi kırmak gibi şık olmayan tepkilerine ortak olmak istemiyorlar.” diyor. Telefon kulübelerini kırdıklarını duymamıştım. Tamer Bey açıklıyor: “Her on günde bir her mahallenin telefon kulübesi kırılır. Fransız hükümeti de onu cezalandırmaz. Yani sen madem kırıyorsun, telefon kulübesiz kal sen kardeşim, demez. O telefon kulübesini o hafta yeniler. Benim mahallemin köşesindeki telefon kulübesi 15 günde bir parçalanır. Buna rağmen Fransız devleti oraya polisle gelip de bunu kim yaptı gibi bir araştırmanın içine girmez.”

Kendisini Fransız hissediyor

Mehmet Özen: 25 yıldır Paris’te yaşıyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Fransız Filolojisi mezunu. Mastır yapmak için geldiğinde Paris’te Türklerden fazla dil bilen yoktu. O da öğrenim sonrası hayatına tercümanlık ve muhasebecilikle başladı. 85’te Türkiye’de tekstil ticareti yapan bir tüccar ile ortak bir şirket kurdular ve 17 yıl tekstil ithalatı yaptılar. İki sene önce Çinliler piyasaya girince Türkiye’den mal getirmek ilginç olmaktan çıktı. Bunun üzerine kendi özel işini kurmaya karar verdi.

Bugün, Paris’in daha çok Yahudilerin yaşadığı 20’inci bölgesinde kuru temizleme ve elbise tamiri yapan iki dükkanı var. Kısa zamanda zengin olma düşüncesiyle ticaret yapmadı. O nedenle müşterileriyle ilişkileri çok olumlu. Para kazanmayı ikinci plana attı, Fransızlarla dostluk kurmak, Türk işadamının nasıl olduğunu, Türklerin nasıl bir karakterde olduğunu göstermek gibi bir misyon yüklendi.

Bugün bazı Fransızlar “Ben Fransızlığımdan utanıyorum, sizin yapmış olduğunuz servis karşısında. Bir Fransız bunu yapmaz. Biz hep kendimizi düşünürüz.” demeye başladı. Peki ne yaptı da onları böyle etkiledi? Ufak söküklerin tamiri ve papyon gibi küçük parçaların temizliği için ücret almadı. Bu kadar olağan bir şey, 1 Euro da olsa verdiği hizmetin parasını eksiksiz isteyen Fransızların gözünde olağanüstü soylu bir davranış olarak görünüyor. Piyasada adı duyuldu ve uzak bölgelerden dahi iş almaya başladı.

Mehmet Bey’e göre Türkler arasındaki en üzücü durum, karşılayamayacakları angajmanlara, lüks harcamalara girip sonra onu telafi etmek için sahtekârlığa tevessül etmeleri. “Altımda Mercedes’im olsun, ama cebimde param olmasın, önemli değil” diyen hemşehrilerinin aksine, 5 bin Euro’luk araba alma imkanı olduğu halde mütevazı bir yaşam sürüyor.

Göçmen grupları arasında dayanışma olmamasını birbirlerine ekmek kaptırmaktan korkmalarına bağlıyor ki bu hiç de Müslüman’ca bir yaklaşım değil. Çünkü rızkın kefili Allah’tır, diyor.

Kendisine düzenli olarak iş getiren insanları muhtaç olduğunu düşündüğü başkalarıyla tanıştırıyor, gelen işleri zor durumda olanlara da aktarıyor. Komiserinden milletvekiline kadar her seviyeden çok sayıda Fransız arkadaşı var.

Artık kendisini bir Fransız hissediyor. Nitekim hisleri karşılıksız kalmamış. Bölge valiliğinden örnek işadamı, örnek vatandaş madalyası almış. Fransızlara iş veriyor İşyerlerinde Türk ve Faslıların yanı sıra Fransızlar da çalışıyor. “Beni en çok gururlandıran şey, onların memleketinde onlara iş vermek. Ben şu millet bu millet, şu dinden bu dinden ayrımı yapmam. Kim güzel çalışırsa benimle kalır. Eskiden yabancıların yaptığı iş farklıydı, Fransızların farklıydı. Ben dedim, bir gün bu Fransızların yaptığı işi yapacağım. Çok şükür bunu başardım.” diyor.

Türkiye’de kalmış olsaydı işinden evine gelip giden, geçim sıkıntısı çeken sıradan bir öğretmen olarak kalacağını düşünüyor: “Fransa’daki şartlar beni işadamı yaptı. Türkiye’ye ve buradaki çoğu vatandaşlara faydalı olmamı sağladı. Ben çok zor şartlarda okudum. Belli bir seviyeye gelirsem zor durumda olan talebeleri okutmak istiyorum, demiştim. Bugüne kadar Türkiye’de bir doktor, bir mühendis, bir öğretmen, bir de hemşire yetiştirdim. Allah’a bin şükür.

Çok kültürlülüğü tanıdım burada. Değişik milletlerden işadamlarıyla tanıştım. Dünya görüşüm gelişti. Biz buraya iki maksatla geldik. Birisi ekonomik, birisi manevi. İkisine de ulaşmış vaziyetteyiz. Yarın öbür dünyada sordukları zaman gittik, biz hizmetimizi yaptık diyeceğiz.”

Mehmet Bey bundan sonraki hedeflerini de işadamları olarak güç birliği yapmak, Fransa’da yeni yetişen gençlere iş imkanları sağlamak, onların önünü açmak olarak açıklıyor. “Dürüstlüğümüzü, çalışkanlığımızı Fransızlara göstermemiz lazım. Ben Fransızlığımdan gurur duyuyorum. Yeni neslin de böyle hissetmelerine yardımcı olacağız.” diyor.

‘Çocuklarımız esnaf olmasın’

Necati Çertel. Fransa’da doğdu, 31 yaşında. Otomobil teknikeri. Fransa milli eğitiminde yedi yıl öğretmenlik yaptı. Geçen seneden bu yana hazır mutfak yapıp satıyor. “Fransa nereye gidiyor?” sorusunu şöyle cevaplıyor: “Fransa’nın yabancılarla alakalı problemini inşallah yaptığımız çalışmalarla çözeceğiz. Diyalog hizmetleri başladı. Afrikalıların yaptığı, kırma yakma işlerini Müslümanlığa bağlıyorlar. Biz bu imajı kıracağız. ‘Müslümanlık bu değil!’ diyeceğiz. Bunun için özel okul açıp hem yabancıları hem Fransızları eğiteceğiz. Özellikle Kuzey Afrikalı halka kendimizi göstermemiz lazım.”Mehmet Bozaoğlu. 1986’da geldi. Tekstil işiyle uğraşıyor: “Bizim bire bir Türk toplumu olarak Fransa ile ilişkilerimiz çok zayıf, bir türlü bunu yırtamadık. Şimdi tek amacımız bunu geliştirmek. Çocuklarımızı en üst seviyede okullara gönderebilmek. Çocuklarımız esnaf olmasın. Bürokrat olsun, en azından öğretmen olsun. Üç çocuğum da özel okula gidiyor. Bazı Türkler çocuklarına yatırım yapacaklarına paralarını ev ve dükkan almaya harcıyorlar. Halbuki çocuğun eğitimine para harcamaları lazım. Yarın bir gün bu çocuk kendisini kurtardığı zaman senin malına zaten ihtiyacı kalmayacak. Fransızlarla aram gayet iyi. Okul müdürüne, banka müdürüne bir davetiye gönderdim Mevlevîlerin bir gecesi için, seve seve geliriz dediler. Daha önce mesela Zaman gazetesinde bir iftar yemeği vardı, Fransız komşularımı getirmiştim. Kadına sordular işte röportaj yapılırken Samanyolu TV’de. ‘Türkleri nasıl tanıyorsunuz?’ dendi. Ben mesela o gün çok gurur duydum. Dedi ki: ‘Ben Türk olarak bir tek bu aileyi tanıdım. Bütün Türkleri de böyle tanıyorum artık.”

HİLMİ ÇALIŞKAN:

Türklerdeki vizyon hiçbir millette yok Hilmi Çalışkan. Derneğin başkan yardımcısı. 1977’den beri Fransa’da. İstanbul’dan geldi. Mesleği terzilik. Perakende bayan giyimi ticareti yapıyor. Detay mağazalarının sahibi. Bir de mülk alım satımıyla uğraşıyor. Ayrımcılıkla hiç karşılaşmamış. Sadece ilkokulu Fransa’da okuyan daha sonra Türkiye’ye dönen 22 yaşındaki oğlu tekrar Fransa’ya dönmek istediğinde büyük zorluklar yaşamış. Valilikte büyük bir taşkınlık yapıp ‘kendimi yakacağım’ diye tepki vererek, skandal yaratma tehdidinde bulunarak bu sorunu çözmüş. “Fransa iyiye mi gidiyor, kötüye mi?” sorusuna “Kötüye gidiyor. Türkiye’nin AB’den alacağı hiçbir şey yok. Onların bizden alacağı çok şey var. Türklerdeki vizyon hiçbir millette yok. Daha yeni yeni uyanıyoruz. Başlangıçta vasıfsız insanlar gelmiş; ama şimdi vasıflı insanlar yetişiyor.” diyor.

NEVZAT CEYLAN:

Fransa bize aş verdi, borcumuzu ödeyeceğiz Nevzat Ceylan. 20 yıldır Fransa’da yaşıyor. Yozgatlı. Sosyal bilimler fakültesi mezunu olarak, mastır yapmak için geldi. Sonra doktora, evlilik derken süreç uzadı. 94’te Türkiye’ye döndü; fakat şartları çok değişmiş gördü. Fransa’da yaşamaya karar verdi. On beş yıl mali müşavirlik yaptı. Şu anda hazır giyim üzerine çalışan uluslararası bir şirketin Fransa ayağının müdürü. Dönmeye niyeti yok. O da “Buranın insanına hizmet edelim, burada gömülelim” diyenlerden. Fransa’da iyi eğitimli bir göçmen toplumunun oluşmasının hem Fransızlar hem de Türkiye için kazanç olacağını düşünüyor. “Paris’in banliyösünde bir yer satın alındı. Herkese açık bir okul olacak. Lyon’da da okullaşma için aktif bir şekilde çalışıyorlar. Fransızları seviyoruz, Fransa şu veya bu şekilde bize kucak açtı. Vefa borcumuzu ödemek istiyoruz.” diyor.

Bugün size K'yı anlatacağım. Suretini saklamamı istedi benden. O yüzden Türkiye'de K iline bağlı Ö köyünde doğup Fransa'ya gelin gönderilen bir Türk kızı olduğunu belirtmekle yetineceğim.K, Avrupa Türklerinin en büyük sosyal yaralarından ithal gelin-damat trajedisini temsil ediyor. Onun durumunda binlerce kadın var. Araştırmalar, Fransa'da yaşayan Türk kızlarının yüzde 98'inin, erkeklerin yüzde 92'sinin Türkiye'den evlendiğini söylüyor. Almanya'da ise bu şekilde yapılan evliliklerin oranı yüzde 60'ı aşmış durumda. Belçika'da her yıl bin 300 kişi evlilik yoluyla Belçika vatandaşı oluyor.

K ile tanışmak, sadece Avrupa'yı değil, Türkiye'yi de anlamak demek.23 yaşındaki K ile Strasbourg'da, bomboş denecek kadar az eşyalı; ama başından geçen onca olaydan sonra kendini güvende hissettiği bir apartman dairesinde konuştum. Günün birinde yapımcılar Avrupalı Türklere dair dizi film çekmek isterse, işte senaryosu.

Ona ölen ablasının nüfus cüzdanını vermişler, doğar doğmaz dört yaş birden yaşlanmış. Köyünden hiç çıkmamış. Liseyi bitirdiği yıl henüz 15'indeyken onu Fransa'da araba tamirciliği yapan birine sözlemişler. Babası köyün ağasıymış; “Ölmeden evvel evlendiğini görmek istiyorum.” demiş. Sözünü kimse dinlemezlik edemezmiş. Kırk gün sonra babası ölmüş. Annesi, “Artık geri dönemeyiz. Babanın verdiği söz yerine gelecek.” demiş. K “Bunu bana yapamazsınız.” dese de kimse onu dinlememiş.

Evden dışarı çıkması yasak

K, kayınvalide ve kayınpederin “gardiyanlığını” yaptığı bir “hapishane evde” yaşamaya başlamış. Eşi de kendisi gibi anne-baba lafından dışarı çıkamayan biriymiş. K'ya eski Türk filmlerini aratmayan eziyetler yapıldığında hiç sesini çıkarmamış. K'nın görümcesine damat almak için Türkiye'ye gittiklerinde K hamileymiş. Kayınvalidesi artık kendi malı saydığı K'nın, annesine selam bile vermesini yasaklamış. K, Fransa'da çektiği çileyi annesinden gizlemiş. Ablasından yardım istediğinde “Karnında beben var, çileni çekeceksin.” cevabını alınca tekrar çaresiz Fransa'ya dönmüş. Ve tabii aşağılanmaya, yok sayılmaya devam etmiş. Kendi kararlarını kendileri vermeye başlarlar da Fransızlara benzerler diye korkuyormuş kayınvalide. Öyle ki oğlu ile gelinin anne ve babalığını da almış ellerinden. K'nın kızı babaannesine anne, büyükbabasına baba der olmuş.

Görümce ve ithal damat olan eşiyle aynı evde kalıyorlarmış. Evin bütün işleri, çalışan görümcenin bebeğine bakmak dahil K'ya aitmiş. Fransızca öğrenmek şöyle dursun, Türkiye'deki annesine telefon açması yasakmış, annesi aradığında da konuşturulmuyor, “Kızın burada yok” deniyormuş. Evden dışarı çıkması yasakmış. Dört sene içinde iki sefer sokağın karşı tarafındaki dükkana gidebilmiş.K, isyan ederse babasının ruhunu taciz edeceğini düşünmüş. Hiç değilse ayrı eve çıkabilselermiş. Eşi bu fikri annesine açtığında çocuklarının yüzünü bir daha göstermemekle, sütünü helal etmemekle tehdit etmiş. Kayınvalide bu kez K'yı oğluyla arasını açmakla suçlamış.

K'nın yanında oğluna falancanın gelininin hem dayak yediğini, hem de kuzu kuzu işini yaptığını hatırlatıyor, “Bir tokat aşketmediğin senin avradın şunu alıp şuraya koymaya nazlanıyor.” diyormuş. Gündüz 11, gece 8 nüfusun işini gören K'nın sıcak su musluğunu açması da yasakmış. “Küçük tuvaletin gelince bekleyeceksin, büyüğün gelinceye kadar. Her girişte sifonu çekmeyeceksin!” deniyormuş ona. Elektrik su faturası geldiğinde 'sen harcadın, sen öde' diye önüne atıyorlarmış.K, bunları bana anlatırken zaman zaman kelimeleri unutuyor. Unutkanlık yapan antidepresan haplarla ayakta durduğunu öğreniyorum: “Böyle sağlam durduğuma bakma, iyi değilim ben. Sonunda delirttiler beni. Duvarlarla konuşuyordum. Durmadan ağlıyordum. Allah'tan yardım istedim. Beni anneme kavuştur, ölmeden onu bir daha göreyim, dedim. Allah duamı kabul etti; ama bu kez kızımı kopardılar benden.”

Bu yetmiyormuş gibi onu Türkiye'ye postalamışlar. K'ya kurulan şeytani tuzağı da anlatacağım; çünkü bunlar başka ithal gelinlerin de başına geliyor.

Eşinin olmadığı bir gün ondan bir kağıda imza atmasını istemişler. Çocuğun okula yazdırılması için gerekli demişler. “Söz, akşam olsun, kocam gelsin imzalarım.” demiş. Akşam olmuş, koca telefon açmış, bir doğum günü partisine katılacağını, gece eve gelmeyeceğini söylemiş. Kayınpeder “söz verdin akşama imzalayacağım” diye baskı yapınca sözüne sadık kalmış. Çünkü babası söz namustur, diye öğretmiş ona. Kızını 15'inde yabana gönderen babası keşke ona herkese güvenmemeyi de öğretseymiş. Meğer attığı imzanın anlamı “eşimi terk ediyorum ve çocuğumun vekaletini babasına bırakıyorum” demekmiş:“

Çektiğim bütün çileye rağmen böyle alçakça bir şey yapabilecekleri hiç aklıma gelmedi. Karşımda polis duruyor, gidemiyorum. Çünkü Fransızcayı bilmiyorum. Üstelik bu delidir, diyorlar kendi başıma bir şey yapmaya kalksam. Bir tane koltuk alındı eve. Üstünde pamukları çıkmış böyle. Bu evden de ben sorumluyum ya. Ev de denmez buraya, sanki kayıp bürosundayım. Dedim ki kaynanama 'Bu koltuk özürlü. Baştan söylüyorum, götürün değiştirin bu koltuğu'. Dedi ki kaynatam beni göstererek, 'Eminim bu koltuğu çamaşır suyu ile silip, pamukları kendi çıkartmıştır. Bir de özürlü diye bize yutturuyor!' Eşim, 'Koltuğu değiştiririz. Kimse birbirine iftira atmasın.' diye beni savununca, kaynanam dedi ki kaynatama 'Derhal bilet alıyorsunuz, bunu Türkiye'ye gönderiyorsunuz.”O sırada hâlâ imzaladığı kağıdın ne anlama geldiğini bilmiyor. “Çocuğum olmadan gitmem Türkiye'ye” deyince “Çok geç! Çocuğunu kendi imzanla babasına bıraktın.” diye korkunç gerçeği açıklamışlar. “O an o kadar kötü oldum ki. Bana tuzak kurmuşlar. Eşim de böyle kaldı. O da o zaman öğrendi. Ne yapacağını şaşırdı. 'Bunu bize yapamazsınız' diyebildi. Ama engel olmadı.”Sonra uçağa binmişler kaynatası ile. “Beni hiç değilse eşim götürsün” isteğini bile reddetmişler. K köye gidene kadar ağlamış.

Kaynata pasaportunu, Türk nüfus cüzdanını dahi vermeden onu köye bırakmış, bir daha da dönmemiş. K'nın annesi şaşırmamış; çünkü daha önce aynı olay köydeki üç kızın da başına gelmişmiş, bir yüzükle alıp gittikleri kızları, beş parasız ve kimliksiz getirip köye bırakmışlarmış.

“Ben seni böyle vermedim onlara. Seni hayvana döndürmüşler, götürüp ahıra bağlayacağım. Boş ver çocuğunu bana sen lazımsın.” diye teselli etmiş; ama artık çok geçmiş. K adeta delirmiş, aylarca “çocuğumu istiyorum” diye çığlıklar atmış: “Anneme 'Sevme beni, istemiyorum artık. Hayatımı söndürdün. Bırak beni, Fransa'ya dönüp çocuğumu arayayım.' dedim. Dedi ki 'Hayır çok küçüksün. Ben mahvettim; ama tekrar büyüteceğim seni. Terk edersen evlatlıktan silerim'.

Dört ay geçti. Ne yemek yiyorum ne su içiyorum, ne konuşuyorum. Sonunda annem izin verdi gitmeme. Yasal olarak altı ayı doldurmadan dönmem gerekiyordu Fransa'ya, aksi takdirde bebem kaynanama hizmetçi olarak büyüyecek, bir daha asla göremeyecektim. Nüfus cüzdanı, pasaport vs, her şeyi yeniden çıkarttım. Son anda tek başıma uçağa bindim. Cebimde çok cüzi bir para vardı.”

Kızı artık ona ‘anne’ diyor

K çalışma izni alıncaya kadar aylarca uzak akrabalarının evlerinde saklanıp evlere temizliğe gitmiş, ardından bir sığınma evine yerleşmiş. Bir yıl sonra, boşanma davası evrakları ona ulaşmış. Hasretinden yandığı çocuğunu görmek için kovulduğu evin kapısını çalmış. Ama evi değiştirmişler. Yeni evi arayıp bulmuş. Fakat çocuğu göstermemişler.Bir altı ay daha böyle geçmiş. Mahkemede eşi, evi K'nın terk ettiğini iddia edince o da çocuğunu alma şartıyla boşanacağını söylemiş. O yüzden 3 senedir sürüyormuş mahkeme:“

Ben şimdi bir fabrikada çalışıyorum. 890 Euro alıyorum, 400'ünü ev kirası yapıyorum. Fransızca öğrendim. Mahkeme iki ayda bir çocuğumu 15 gün görmeme karar verdi. Eşim ve ailesi Strasbourg'a altı saat uzakta başka bir şehirde yaşıyor. Eşim kaynımla birlikte çocuğu getiriyor. Çünkü ben yol ve otel masraflarını karşılayacak durumda değilim.”K, strese bağlı rahatsızlıklardan birkaç defa ameliyat olmuş, bedeni ve zihni sık sık tutukluk yapıyormuş. Onu yaşama bağlayan tek şey artık okula gitmeye başlayan kızıymış.

Asla Türkiye'ye dönmeyecekmiş. Çünkü kızının annesine olduğu kadar babasına da ihtiyacı olduğunu düşünüyormuş. Ne mutlu ki kızı artık ona “anne” diyormuş. Neden ayrı evlerde yaşadıklarının cevabını babaannesi “Çünkü annen seni terk etti, onun başkasından bir çocuğu var, seni değil onu seviyor.” diye vermiş. Ama kızı babaannesinin doğruyu söylemediğini artık biliyormuş. K, kızıyla Fransızca konuşuyormuş; çünkü Türkçede zorlanıyorlarmış. Onunla aynı şehirde yaşamak istermiş tabii; ama eşinin ailesi ona huzur vermezmiş, o zaman akıl hastanesine kapatılması lazımmış. Çocuğu getirdiğinde eşi hiç konuşmuyormuş, bir köşede öylece süzülüyormuş. Onun yerine K ile kaynı muhatap oluyormuş. K yine de bugününe şükrediyormuş. Onca kâbustan sonra, kira da olsa, başını dinleyeceği bir evi varmış. Bu eşyasız ev ona saray gibi geliyormuş.

Gün doğmadan neler doğarmış. Bir varmış, bir yokmuş. Avrupa'da Türkler yaşarmış. Türkiye'deki kızlar ve oğlanlar daha ahlaklı diye çocuklarına gelinler ve damatlar satın alırlarmış...

25 yılı aşkın bir süredir Fransa'da yaşıyorsunuz. Neden Sartre'lar, Zola'lar gibi vicdanın sesi düşünürler çıkmıyor artık?

Fransız entegrasyon modeli Müslüman göçmenlerde başarısızlığa uğradı

Sömürgeleri elinden çıktıktan sonra Fransa kendine güvenini kaybeden bir ülke olmaya başladı. AB'nin kurulma sürecinde emperyal konumundan daha küçük ve kendi çapında bir Avrupa ülkesi olmaya geçti. Sanıyorum, temelde bunun uyandırdığı bir güvensizlik var. Çünkü Fransız kimliği birdenbire Avrupa kimliği ile birlikte öne çıktı. Ben buraya geldiğimde, 25 yıl önce, daha açık, başka kültürlere daha meraklı, kendine güveni daha fazla bir ülkeydi. Siz ne kadar kendi kimliğinizi böyle fazla öne çıkarırsanız, o ölçüde başkalarına duyduğunuz merak azalır diye düşünüyorum. Fransa da biraz böyle bir ülke olmakta. Bugün bir Sartre'ın çıkmamasının çeşitli nedenleri var. Bir kere toplumun vicdanı olan yazar imgesi artık geçmişte kaldı. Fransa'da biz bunlara “kutsal canavarlar” deriz. 20. yüzyılın Fransa açısından üç önemli kutsal canavarı, Malroux, Aragon ve Sartre'dir. Malroux aynı zamanda De Gaulle'ün kültür bakanlığını da yapmış, ama İspanya iç savaşına da katılmış. Çok önemli bir aydın. Sartre yüzyılı sorgulamış, varoluşçuluğun kurucusu bir düşünür ve yazar. Şimdi bunlar bütüncül yazarlar. Yani hem dünyanın gidişinden haberli, o gidiş konusunda söz almak isteyen yazarlar, hem de üretken yazarlar. Bunların yerini şimdi medyatik ve tüccar yazarlar, aydınlar aldı. Tabii bunun da temelinde liberal ekonomi ve küreselleşme var.

Peki siz son olayları kimlik isyanı gibi mi, çete hareketi gibi mi gördünüz?

Göçmen gençlerin isyanından söz etmek doğru olur. Bunca zaman geçti Sarkozy hâlâ olayların temelinde birtakım çeteler var, devlete başkaldırdılar diyerek yanlış bir değerlendirme yapıyor. Bence bu olayların temelinde bir kimlik sorunu var. Bu gençlerin adları Ahmet, Mehmet, Selim olabilir; ama Fransız’dırlar. Burada doğmuşlardır. Ne yazık ki Fransızların gözünde hiçbir zaman Fransız değiller. Sorun Fransa'nın emperyal geçmişinden kaynaklanıyor. Çünkü daha önceden bu entegrasyon modeli başarılı olmuş, Fransa'ya gelen İtalyanlar gibi başka göçmen dalgalarını entegre etmiş. Fransız entegrasyon modeli, Müslüman kökenli göçmenlerde başarısızlığa uğradı.

Bu çocuklar isyan etmeseydi anlamayacak mıydık bunu?

Bu varoşlarda bir sorun olduğu biliniyordu. Ve daha 1980 yıllarından bu yana birtakım önlemler alınmaya çalışılıyordu. Yatakhane siteler dediğimiz, üst üste yığılmış ve çoğunlukla bu göçmenlerin oturduğu banliyölerin düzenlenmesinden sorumlu bir kent bakanlığı kuruldu. Ama birdenbire isyanın bu ölçüde bütün Fransa'ya yayılacağını herhalde hiçbir siyasi öngörmemişti. Bu gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri dilleri yok. Bunların konuştuğu Fransızca, varoşlarda konuşulan, bizim Sorbonne'da öğrendiğimiz Fransızcadan çok farklı bir dildir. Dolayısıyla bunlar kendilerini ancak şiddet yoluyla bir de rap müziği ile ifade edebiliyorlar. Fransızlar bunu da anlayamadı. Bütün bu toplumsal ve kültürel sorunlardan kaynaklanan isyan hareketini sadece çetelere indirgerseniz doğru bir teşhis koyamazsınız. Bir üçüncü sorun da tabii işsizlik. Çünkü bu gençler iş aradığı zaman onlara ayrımcı davranıyor şirketler. Varoştan gelen gençleri tercih etmiyorlar. Zaten oralarda işsizlik oranı yüzde 40'larda. Sebepler içinde beni asıl ilgilendiren Fransa'nın eski emperyal gücünden ortalama bir Avrupa gücüne dönüşmüş bir ülkenin, kendine güvenini yitirmesi.

Yorumlar

-- valla çok uzunu hepsini okuyamadım ama konuyu anladım. ilk başlara adamla kaının ilişkisinde bence hatalı olan adam. ya fransızca öğrenseyi yada kadına uysaydı yada fransaya gitmeseyi.ayrıca Allah gurbetteki tüm türklere yardımcı olsun.

http://www.zevkli.org/fransada-turk-olmak-son-bolum-t78079.html?s=fd39996159ccfed9ebdf459fe71e3a97&

486 yorum:

«En Eski   ‹Eski   401 – 486 / 486
Unknown dedi ki...

Saya adalah Ibu Nur Amalina, siyah ve kırmızı renkli medya, medya, medya, internet, video, fotoğraf, video, video, video, video, video, video izle indir Saya ingin membagikan kesaksian saya ontang bagaimana Bu ayın başlarında, bir kipada pemberi pinjaman aslı, setelah itu saya telah beberapa pemberi pinjaman di internet. Saya hampir kehilangan harapan sampai Tuhan menggunakan teman saya yang kemudian menyebut saya sebagai pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Bayan Charity meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 750 juta rupiah Endonezya (Rp750.000.000) dalam waktu kuran dari 48 reçel tanpa tekan dan hanya suku bunga % 2 saja.

Saya sangat terkejut saat memuzel saldo banka bankası ve sadaka bankamatik bankası. Karnavalı berbaj bülbülü bayağı sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres. Jadi jika Anda memerlukan pinjaman, silakan hubungi dia melalui e-posta: (charitywhitefinancialfirm@gmail.com) dan rahmat Tuhan dia tidak akan mengecewakan Anda dalam mendapatkan pinjaman jika Anda memenuhi persyaratannya.

Anda juga bisa menghubungi saya di e-posta saya: (nuramalinasofiyani05@gmail.com) Akan melakukan yang terbaik için memenuhi pembayaran pinjaman sayın yang kirmizi langsung ke rekening bulanan. Itulah alasan Tuhan Yang Mahakuasa akan selalu memberkatinya.

doktor hassan dedi ki...

Bugün bir Böbrek Donörü ol
Herkese merhaba, Bugün sağlıklı olduğunuzu biliyorsanız, böbrek bağışına hazırsınız (ödeme birincil masrafla 500.000 $), bir hayat kurtararak maddi hayatınızı değiştirmek ister misiniz, bugün bağışçı olun. Acil olarak 11 böbrek bağışına ihtiyacımız var.
İsteğinizi doktorunuza yazın: (doktoryekterkidneytransplant@gmail.com)
Not: ameliyat için hazır ve sadece sağlıklı insanlar

Hasan Yekter.
doktoryekterkidneytransplant@gmail.com

Unknown dedi ki...

Selam.

Boş ATM kartını benden al, 1.000.000 TL değerinde kart yapıyorum, bu kartla online satın alabilirsin, ve
Herhangi bir ATM makinesinden günde maksimum 5.000 tl nakit yapabilirsiniz
Ülkemizde, bu karta ihtiyacınız varsa, e-posta adresime başvurun
Ben

Birçok kişi bu kartı aldı ve
yoksulluk ve mali stres, kartınızı şimdi al, bu bir parça
Birleşmiş Milletler (BM) gelmeyi telafi etmeye yardım etmek için mücadele ediyor
İnternet ile hileli iletişim halinde ...

Bugün sizden haber bekliyorum.

NORTION LOAN CONSULTANT dedi ki...

İyi günler,

   Bankayı yasaklamışsınız ve bankaların yararına sahip değilseniz ya da daha iyi bir projeniz varsa ve finansmana, kötü krediye ya da faturaları ödemek için paraya ihtiyaç duyuyorsanız, işe yatırım yapmak için paraya ihtiyacınız varsa. Eğer krediye ihtiyacınız varsa, kredinizi 30 dakikada size ulaştırmak için nortionloanconsultant@gmail.com adresine başvurmaktan çekinmeyin.

Telefon: +17815611941
whatsapp: +2347067093957
 
  Saygılarımla

Adsız dedi ki...

Değerli Yatırımcılar / Finansal Arayanlar.

Kayıtlı Özel Yatırımcılar / Kredi Borçlüyüz, FİNANSAL YARDIMLARA NEDİR? Finansal karışıklık veya borçlarınız var mı? Finansman ihtiyacı olan bireylere ve şirketlere 1 yıl içinde 30 yıllık geri ödeme süresi için% 3 faiz oranı ile kredi teklif ediyoruz. 5.000 ABD Doları - 500.000.000 ABD Doları arasında değişen krediler veriyoruz, CURRENCIES: USD, CAD, KWD, OMR, SGD, RUB, GBP, AUD, MYR, ZAR, IDR, UAH, PHP, MUR, EURO.Ourlarımız maksimum güvenlik için iyi sigortalıdır bizim önceliğimizdir. yasal bir borç veren mi? Yoksulluk içinde misin? Bir iş kurmak için finansal yardıma (LOAN) ihtiyacınız var mı? Size finansal olarak yardımcı olabiliriz.

İlgilendiğiniz Bireysel VEYA Şirketler aşağıdaki adreslerden bizimle iletişime geçmelidir: Email: {mary.judy555@gmail.com}

Ad Soyad:
Gerekli Tutar:
Kredi Süresi:
Kredinin amacı:
İletişim numarası:
Ülke:
Belirtmek, bildirmek:
Seks:
Saygılarımızla

Hizmetin içinde
Mrs.Mary Judy
E-posta: (mary.judy555@gmail.com)

Adsız dedi ki...

İyi günler,

Ben BayanMary Judy% 2'lik çok düşük bir faiz oranıyla kredi veren özel bir kredi veren borç vericiyim. Eğitim kredisi, İşletme kredisi, ev kredisi, Tarım kredisi, Bireysel kredi, otomobil kredisi gibi her türlü krediyi veriyoruz ve diğer iyi Neden, aynı zamanda,% 2 faiz oranında 50.000 ABD Doları - 100.000.000.00 USD aralığındaki kredileri verdim. Krediye ihtiyaç duyduğunuz miktara bağlı olarak 1 - 15 yıl arası süre. Daha fazla bilgi için bize ulaşın: mary.judy555@gmail.com

Daha fazla bilgi için başvurun:
Saygılarımla
Mrs.Mary Judy
CEO / Başkan
Email: mary.judy555@gmail.com

Adsız dedi ki...

İYİ GÜNLER,
 
BİZ DÜNYANIN HER TARAFINDAN YILLIK 20 YIL GARANTİ DÖNEMİ İÇİNDE 1 YIL İLE BÜYÜK MİNİMAL YILLIK FAİZ ORANINDA% 0,5 ORANINDA ÖZEL, TİCARİ VE KİŞİSEL KREDİLER SUNMAKTADIR. 5.000 $ 'dan 90.000 $' a ulaşan LOFLARIMIZA VERDİKLERİMİZ, MAKSİMUM GÜVENLİĞİNİZ İÇİN ÖNEMLİDİR.
 
BÜYÜK YOLCULUKLARA YAŞAYAN NELERİN UYANDIRILMASI NASIL YAŞAYABİLİRSİNİZ? FINGERNAIL'LERİNİZİ HIZLIYOR MU? ŞİMDİ KADAR YATIRIM YAPMAK, BÖYLECE KREDİ KREDİ YATIRIMINI ARAYIN, KÖTÜ KREDİ TARİHİNİ DURDURMAK İÇİN YARDIMCI OLAN KİŞİLERİN MİSYONUMUZ OLDUĞU WIN-WIN ÇÖZÜMÜNÜ KEŞFEDİN.

İLGİLEN KİŞİLER AŞAĞIDAKİ BAŞVURU FORMUNU DOLDURMALIDIR. E-POSTA ABD İLE: mary.judy555@gmail.com
 
ADI:
SEKS:
ÜLKE:
AMOUNT İHTİYACINIZ:
SÜRE:
TELEFON NUMARASI:
 
İŞBİRLİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

BAYAN. MARY JUDY
CEO / BAŞKANI
E-POSTA: mary.judy555@gmail.com

Adsız dedi ki...

Acil Ekonomik kredi. daha fazla arama. Meşru borç veren kurum için doğru şirkete başvurmak, finansal sorunu olan ve uygun bir faiz oranıyla çözüme ihtiyaç duyan müşteriler için her zaman büyük bir sorun olmuştur. 4 iş günü içinde işlenir. Diğer bankalar ve diğer finans kurumları tarafından sürekli reddedildiniz mi? Mary Judy Kredi Finans Servisi, (10,000,00 $ To £ 100,000,000 $ ˆ £ Veya It \ 'ın Euro ve USD, Pound) den arasında değişen kredi sunuyoruz. Günlük% 2 faiz oranı. Rekabet üstünlüğü / İş genişlemesi için iş geliştirme kredileri. Sertifikalı, güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamikiz. Ve Emlak Ve İş Finansmanı Her Türlü için bir işbirliği Financier, bugün bize ulaşın: mary.judy555@gmail.com veya Whatsapp Telefon Numarası: +2348132001736

Email: mary.judy555@gmail.com

Adsız dedi ki...

Hepinize merhaba

Bu, ELVAN EMEL'in şu anda İzmir'de yaşamakta olduğunun farkındayım, sadece Mary Judy Finans Servisi'nden 25,000,00 $ 'lık kredimi aldığımı bilmenizi istiyorum, diğer borç verenler tarafından hayal kırıklığına uğradıktan sonra, şimdi yüzüme bir gülümseme koyduk İşlerime ve diğer kişisel ihtiyaçlara iyi bakabilirim, kredi için onlarla iletişime geçebilirsiniz çünkü bunlar en iyilerdir. Herhangi bir ciddi başvuru sahibi bu e-posta ile onlara şu adresten ulaşabilir: mary.judy555@gmail.com

Krediniz için şimdi onlara başvurun o bir yasal borç veren: mary.judy555@gmail.com

Onların iyi olduklarını, seni aldatmadıklarını ve şimdiye kadar çalıştığım en iyi şirket olduklarını garanti ediyorum. Onların hizmetleri hızlı ve okunaklı. Sadece git ve kendin uygula ve ne hakkında konuştuğumu gör.

Mrs.Mary Judy

Adsız dedi ki...

BÜYÜK BİR PARA KAZANIMINDAN KREDİ GİDEN KREDİ KONUSUNDA KREDİ TESTİMONY

Herkese merhaba, Benim ismim MRS CEMİLE CEREN, Ankara Ankaralıyım, şu anda Ankara'da yaşıyordum. İnternette bir kredi arayışına girdim, ve Lord beni gerçek bir borç veren kişiye, MARY JUDY LOAN FİRMASI'na götürdü. . {mary.judy555@gmail.com}, kiminle iletişime geçtiğimi ve yeni bir işletme kurmak için 45.000 dolarlık bir kredi için istediğimi ve sürprizime göre 2 gün (48 saat) içinde istediğim krediyi aldım. Bir kredi almak için bir şirket ararken, insanların paralarının nasıl dolandığını çeşitli ifadeler okudum ve korktum. Ben mutluyum ben MARY JUDY FİNANSAL HİZMETLERİ ile temas halinde oldum. MARY JUDY FİNANSAL HİZMETİ'yle e-posta yoluyla hızlı bir şekilde iletişim kurmak için gerçek bir kredi veren borç veren: {mary.judy555@gmail.com} ve siz de benim gibi mutlu olacaksınız. İyi lord onları korusun ve onları ne yaptıklarından dolayı çaba harcamadan ödüllendirin hayat. Gerçekten de en iyi borç verenler onlardır.

Adsız dedi ki...

Kredimi nasıl aldığımı gösteren kanıt

Merhaba arkadaşlar!!! Benim adım Melis Aysenur Melike.i, 2 farklı İnternet uluslararası borç veren tarafından donduktan sonra bana ışık gösteren iyi Kredi Borçlusu'nu ifade etmek istiyor, hepsi bana bir şey vermeyen bir sürü ücret ödeyerek bana bir borç vermeyi vaat ediyor olumlu sonuç vermedi. Zor para kazanma paramı kaybettim ve toplamda 15.000 ABD dolarıydı. Ben bir gün ben scammed ve sonunda Mary Judy Loan Financial Service ve e-posta (mary.judy555@gmail.com) denilen bir yasal kredi şirketine bağlı olan bir tanıklık kadın karşısında geldi ben internette geziniyorken internette gezinirken Sonunda kredisini aldı, bu yüzden aynı kredi şirketi ile bağlantı kurmaya karar verdim ve sonra bana daha fazla acı çekmekten başka hiçbir şey yapmayan 2 farklı borç veren tarafından nasıl dolandırıldığımı anlattım. Şirkete posta ile açıkladım ve tek söylediğim, daha fazla ağlamayacağını söylediler çünkü şirketimde kredimi alacağım ve aynı zamanda onlarla iletişime geçme konusunda doğru seçim yaptım. Ben kredi başvuru formu doldurdu ve bana ve benim şok talep edilen ile devam etti bu büyük Şirket (Mary Judy Loan Finansal Hizmet) tarafından Bayan Mary Judy Tanrı korkan kadın ve burada ben tarafından 170.000,00 $ kredi verildi bugün mutluyum çünkü bu şirket bana bir borç vermişti, bu yüzden ben kendime verdiğim parayı nasıl kullandığını internette ifade etmeye devam edeceğim. Acilen bir krediye mi ihtiyacınız var? nazik ve hızlı bir şekilde iletişim Bu büyük şirket şimdi e-posta yoluyla krediniz için: (mary.judy555@gmail.com) o nazik duyarlıdır.

doktor hassan dedi ki...

Herkese merhaba, iyi bir sağlığınız var mı, eğer bir böbrek vericisi olmaya hazır olduğunu biliyorsanız (tüm seyahat masrafları için 500.000 dolar ödeyerek) satıp bağışta bulunursanız, hayatınızı koruyarak mali hayatınızı değiştirmek ister misiniz? biz sadece 17 kişi böbrek donör ihtiyacı olan acil olarak bizim hastaneye böbrek urgently.doktoryekterkidneytransplant@gmail.com
İsteğinizi doktora yazınız: hemen sizinle iletişime geçeceksiniz.
Not: Ameliyat ve sadece sağlıklı kişiler için seyahat etmeye hazır olmalısınız.

Dr Hassan yekter.doktoryekterkidneytransplant@gmail.com

Murat Acar dedi ki...

Mali yardıma ihtiyacınız var mı? Hemen her türlü kredi için başvur
Ve acilen paranı al!

Bize e-posta gönder: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

* Randevu kredisi 5.000 TL - 5.000.000,00 TL
* Faiz oranı% 2'dir.
* 1 ila 20 yıl arasında geri ödeme seçeneği.
* Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
* Şartlar ve kredi esnekliği koşulları.
Mali yardım için bugün bize e-posta: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

içtenlikle
yönetim...

Adsız dedi ki...

İyi günler, Josef Lewis, bireylere, şirketlere ve devlet kuruluşlarına% 2'lik düşük bir faiz oranıyla kredi veren bir özel borç veren. Ödeme yapmak için ödeme yapan bir sürü aile ve mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen başkaları olduğunu biliyoruz ve bu nedenle mali restorasyon için buradayız.

İş Planlama, Ticari ve Geliştirme Finansmanı, Gayrimenkuller ve Konut Kredileri, Borç Konsolidasyon Kredileri, İşletme Kredileri, Özel Krediler, Ev Refinansmanı, Otel Kredileri, Öğrenci Kredileri vb. Gibi geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunuyoruz. Bir kredi ile ilgilenen ve dolandırıcılıktan uzak olması halinde ..

Email: progresiveloan@yahoo.com
Metin / Çağrı: +1 (603) 786-7565 teşekkürler




Adsız dedi ki...

Finansal probleminizi çözmek için acil bir kredi ihtiyacınız var mı? İş Kredileri, Kişisel Krediler, Öğrenci Kredileri, Payday Kredileri, Konut Kredileri, Araç Kredileri, Banka Kredileri ve Kredileri Ödemek için Borç Veriyoruz. Eğer ilgileniyorsanız lütfen bize ulaşın: ( paulloanfundshelp1@gmail.com )

Whatspp Numarası: +919066210641
Saygılarımla
Bay Paul Green

Durdane dedi ki...

Faturalarınızı ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Kişisel veya işinize mi ihtiyacınız var?
5.000.000,00 $ kredisi. % 3 sabit faiz oranı sunuyoruz
thean için? Diğer çeşitli amaçlar için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet ise lütfen iletişime geçiniz.
bugün bir borç için bugün (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com). Biz sunuyoruz
1-20 yaş arası larvalar. Daha önce iki aylık ödemesiz dönem veriyoruz
aylık ödeme başlar. Yani, eğer ilgilenirsen, bir kredi alırken
Bize e-posta (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com) Tanrı sizi korusun Teşekkürler

Adsız dedi ki...

Acil bir krediye ihtiyacınız var mı? Bizimle iletişime geçin: ( paulloanfundshelp1@gmail.com )

Acil bir krediye ihtiyacınız var mı? Bizimle iletişime geçin: Whatspp Numarası: +919066210641

bobrek dedi ki...

Dikkat: Eğer bugün bir böbrek donörü olmaya hazır olduğunu biliyorsanız (tüm seyahat masrafları için 450.000 dolarlık ödeme), acilen 10 böbrek vericisine ihtiyaç duyduğumuz için böbreğinizi hastanemize acil olarak verin.
Sadece sağlıklı% 100 uygun kişi.
İsteğinizi doktora yazınız: carolbobrekhastanesi@gmail.com hemen sizinle iletişime geçeceksiniz
Not: Ameliyat ve sadece sağlıklı kişiler için seyahat etmeye hazır olmalısınız.

Dr Robson.
carolbobrekhastanesi@gmail.com

Sarah dedi ki...

Herkese merhaba, birçoklarımdan sonra Armani_investors'dan kredimi nasıl aldığına şahitlik ediyorum.
Sahte kreditörler bana bu forumda bir kredi alma fırsatını reddediyorlar. Bay Davidson bana ve aileme 50.000 USD'lik bir kredi ile yardım etti. Dolandırıcılara 1000USD kaybettikten sonra. Bay Davidson bana yardım edeceğine dair bana güvence verdi, ilk başta verdiği sözü yerine getirene kadar inanmayı reddettim. İstediğiniz kadar acil bir krediye ihtiyacınız varsa, Armani ile e-posta yoluyla iletişime geçin armani_investors2009@hotmail.com

Adsız dedi ki...

İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
Ve eğer ilgilenirseniz bizim e-postamız: iowalutheranhospital@gmail.com

Oakland Capitals. dedi ki...

Oakland Capitals'a Hoş Geldiniz, Çalışkan insanlara,% 3'lük bir faiz oranıyla bireysel kuruluşlar için ihtiyaç duydukları fonları hızlı bir şekilde almaları için finansal destek sunuyoruz. Esnek kredi limitimiz var, Milyonlarca kişi tarafından güvence altına alın, Dakikalar içinde uygulayın. Bizim Özelliklerimiz; Hızlı Uygulama, Anında Karar, Hızlı Fonlama, Özel Destek.

İletişim Ofisi: oakland.formal@hotmail.com

Adsız dedi ki...

İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
Ve eğer bizim ilgileniyorsanız E-postamızdır: iowalutheranhospital@gmail.com veya +1 929 281 1248 aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Novo mesto dedi ki...

Restorasyonun Martinez Lexie (bishopelijahloanfirm002@hotmail.com) yardımı ile ifadesi VEYA WhatsApp: +2349035555247

Geçtiğimiz aylarda finansal karışıklık yaşadım, çocuklara bakmak için bekar bir anne oluyorum. Benim adım Renee Joan Rothell, ve Ridley Park, Pennsylvania'lıyım. Birkaç hafta önce Arkadaşım beni ziyaret etti ve tartışmamıza göre bana (bishopelijahloanfirm002@hotmail.com) Piskopos İlyasından bana finansal durumumun dışında yardımcı olabileceğini söyledi, hiçbir zaman inanmadım çünkü farklı bir şekilde çok para harcadım Paramla kaçmaktan başka bir şey yapmayan borç verenler. Önerdi, bir denemeye karar verdim çünkü o ve bazı meslektaşları ölmekte olan işlerini canlandırmak ve faturalarını ödemek için kullandıkları kredilerle bu Tanrıya borç veren tarafından kurtarıldı. Bu yüzden onu postaladım ve tüm finansal durumumu açıkladım ve bu nedenle beni çok kısa ve kolay olan kredi sürecinden geçirdim. Bundan sonra 78,000 dolarlık kredi başvurum yapıldı, tüm i lemler işlemeyi takip etmek ve kooperatif olmaktı. Bugün Tanrı'nın yolladığı Lender'ın ifadesini paylaşan gururlu bir iş sahibiyim.

Murat Acar dedi ki...

Merhaba
Finansal ihtiyaçlarınızı çözmek için acil bir krediye ihtiyacın var mı, $ 5,000,00 ile 10.000.000 USD arasında değişen kredi teklif ediyoruz, güvenilir, verimli, Hızlı ve dinamik,% 100 Garantili Biz de (Avro, İngiliz Sterlini ve Türk Lirası) ). İlgilendiğiniz takdirde tüm Krediler için geçerli faiz oranı (% 2).

E-posta: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

Teşekkürler.

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

Bir iş adamı mı yoksa kadın mı? Herhangi bir finansal karışıklık içinde misiniz veya kendi işinizi kurmak için paraya ihtiyacınız var mı? Güzel bir Küçük Ölçekli ve orta ölçekli bir işletme kurmak için bir krediye ihtiyacınız var mı? Düşük bir kredi puanınız var mı ve yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz? İlgilenen adaylar e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: BBM INVITE: {D8980E0B}
Sadece WhatsApp: {+ 33753893351}
Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

   Kredilerimiz maksimum güvenlik için sigortalıdır, önceliğimizdir. Öncelikli hedefimiz, hak ettiğiniz hizmetleri almanıza yardımcı olmaktır. Programımız, ihtiyacınız olanı almanın en hızlı yoludur. Aylık harcamalarınızdaki baskıyı azaltmak için ödemelerinizi azaltın. Tatillerden, eğitime ve benzersiz satın alımlara kadar her türlü amaç için kullanabileceğiniz esneklik kazanın. İlgili başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: BBM INVITE: {D8980E0B} Sadece WhatsApp :: {+ 33753893351}
Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

   Biz, geniş bir finansal hizmetler yelpazesi sunuyoruz: İş Planlama, Ticari ve Geliştirme Finansmanı, Gayrimenkuller ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, İşletme Kredileri, Özel Krediler, Bireysel, şirketler için her bir vade başına% 1,00 düşük faiz oranı ile Ev Refinansman Kredileri şirket organları. Genel Kredi düzenimizle aileniz için en iyisini alın ve hayalinizdeki evine sahip olun. İlgilenen adaylar BBM INVITE aracılığıyla bizimle iletişime geçmelidir: {D8980E0B}
Sadece WhatsApp :: {+ 33753893351}
Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

% 3 kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İşletmenizi veya herhangi bir amacınızı finanse etmek için acil bir krediye mi ihtiyacınız var? biz sertifikalı ve yasal ve uluslararası lisanslı borç veren biz 3% uygun bir faiz oranı, iş, firma ve bireylere kredi sunuyoruz, biz sertifikalı, güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik. Ve Gayrimenkul Finansmanı ve İş Finansmanı için Her Türlü İşbirliği, bugün bize ulaşın Fred Larry Loan Şirketi; Şimdi bize e-posta: (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com)

Whatsap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

% 3 kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İşletmenizi veya herhangi bir amacınızı finanse etmek için acil bir krediye mi ihtiyacınız var? biz sertifikalı ve yasal ve uluslararası lisanslı borç veren biz 3% uygun bir faiz oranı, iş, firma ve bireylere kredi sunuyoruz, biz sertifikalı, güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik. Ve Gayrimenkul Finansmanı ve İş Finansmanı için Her Türlü İşbirliği, bugün bize ulaşın Fred Larry Loan Şirketi; Şimdi bize e-posta: (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com)

Whatsap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

% 3 kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İşletmenizi veya herhangi bir amacınızı finanse etmek için acil bir krediye mi ihtiyacınız var? biz sertifikalı ve yasal ve uluslararası lisanslı borç veren biz 3% uygun bir faiz oranı, iş, firma ve bireylere kredi sunuyoruz, biz sertifikalı, güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik. Ve Gayrimenkul Finansmanı ve İş Finansmanı için Her Türlü İşbirliği, bugün bize ulaşın Fred Larry Loan Şirketi; Şimdi bize e-posta: (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com)

Whatsap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

Kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İyi günler

Bir girişimci olmak, bir proje başlatmak veya bir daire satın almak mı istiyorsunuz, yoksa herhangi bir maddi zorlukta mısınız, yardımınız şimdi geliyor, bir kredi almaya çalışırken uyku kaybettiniz mi, hayallerinizin ölmesine izin vermeyin, Bay Fred Larry ile iletişime geçin, hızlı ve güvenilir bir borç için.

Aşağıda bu tür bir kredi sunuyoruz:

1 Şirket kredisi
2. İş kredisi
3. Daire kredisi
4. Otomatik kredi
5. Araç kredisi vb.

100.000,00 euro'dan 500.000.000.000.00'a kadar% 3 faiz oranı ile bizimle işbirliği yapmaya hazır olan ciddi ve dürüst müşterilere kredi sunuyoruz.

E-posta (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com) aracılığıyla bize hızlıca ulaşın

Whatssap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

Kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İyi günler

Bir girişimci olmak, bir proje başlatmak veya bir daire satın almak mı istiyorsunuz, yoksa herhangi bir maddi zorlukta mısınız, yardımınız şimdi geliyor, bir kredi almaya çalışırken uyku kaybettiniz mi, hayallerinizin ölmesine izin vermeyin, Bay Fred Larry ile iletişime geçin, hızlı ve güvenilir bir borç için.

Aşağıda bu tür bir kredi sunuyoruz:

1 Şirket kredisi
2. İş kredisi
3. Daire kredisi
4. Otomatik kredi
5. Araç kredisi vb.

100.000,00 euro'dan 500.000.000.000.00'a kadar% 3 faiz oranı ile bizimle işbirliği yapmaya hazır olan ciddi ve dürüst müşterilere kredi sunuyoruz.

E-posta (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com) aracılığıyla bize hızlıca ulaşın

Whatssap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

Kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İyi günler

Bir girişimci olmak, bir proje başlatmak veya bir daire satın almak mı istiyorsunuz, yoksa herhangi bir maddi zorlukta mısınız, yardımınız şimdi geliyor, bir kredi almaya çalışırken uyku kaybettiniz mi, hayallerinizin ölmesine izin vermeyin, Bay Fred Larry ile iletişime geçin, hızlı ve güvenilir bir borç için.

Aşağıda bu tür bir kredi sunuyoruz:

1 Şirket kredisi
2. İş kredisi
3. Daire kredisi
4. Otomatik kredi
5. Araç kredisi vb.

100.000,00 euro'dan 500.000.000.000.00'a kadar% 3 faiz oranı ile bizimle işbirliği yapmaya hazır olan ciddi ve dürüst müşterilere kredi sunuyoruz.

E-posta (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com) aracılığıyla bize hızlıca ulaşın

Whatssap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

Kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İyi günler

Bir girişimci olmak, bir proje başlatmak veya bir daire satın almak mı istiyorsunuz, yoksa herhangi bir maddi zorlukta mısınız, yardımınız şimdi geliyor, bir kredi almaya çalışırken uyku kaybettiniz mi, hayallerinizin ölmesine izin vermeyin, Bay Fred Larry ile iletişime geçin, hızlı ve güvenilir bir borç için.

Aşağıda bu tür bir kredi sunuyoruz:

1 Şirket kredisi
2. İş kredisi
3. Daire kredisi
4. Otomatik kredi
5. Araç kredisi vb.

100.000,00 euro'dan 500.000.000.000.00'a kadar% 3 faiz oranı ile bizimle işbirliği yapmaya hazır olan ciddi ve dürüst müşterilere kredi sunuyoruz.

E-posta (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com) aracılığıyla bize hızlıca ulaşın

Whatssap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

Kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İyi günler

Bir girişimci olmak, bir proje başlatmak veya bir daire satın almak mı istiyorsunuz, yoksa herhangi bir maddi zorlukta mısınız, yardımınız şimdi geliyor, bir kredi almaya çalışırken uyku kaybettiniz mi, hayallerinizin ölmesine izin vermeyin, Bay Fred Larry ile iletişime geçin, hızlı ve güvenilir bir borç için.

Aşağıda bu tür bir kredi sunuyoruz:

1 Şirket kredisi
2. İş kredisi
3. Daire kredisi
4. Otomatik kredi
5. Araç kredisi vb.

100.000,00 euro'dan 500.000.000.000.00'a kadar% 3 faiz oranı ile bizimle işbirliği yapmaya hazır olan ciddi ve dürüst müşterilere kredi sunuyoruz.

E-posta (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com) aracılığıyla bize hızlıca ulaşın

Whatssap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

Kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İyi günler

Bir girişimci olmak, bir proje başlatmak veya bir daire satın almak mı istiyorsunuz, yoksa herhangi bir maddi zorlukta mısınız, yardımınız şimdi geliyor, bir kredi almaya çalışırken uyku kaybettiniz mi, hayallerinizin ölmesine izin vermeyin, Bay Fred Larry ile iletişime geçin, hızlı ve güvenilir bir borç için.

Aşağıda bu tür bir kredi sunuyoruz:

1 Şirket kredisi
2. İş kredisi
3. Daire kredisi
4. Otomatik kredi
5. Araç kredisi vb.

100.000,00 euro'dan 500.000.000.000.00'a kadar% 3 faiz oranı ile bizimle işbirliği yapmaya hazır olan ciddi ve dürüst müşterilere kredi sunuyoruz.

E-posta (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com) aracılığıyla bize hızlıca ulaşın

Whatssap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

Kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İyi günler

Bir girişimci olmak, bir proje başlatmak veya bir daire satın almak mı istiyorsunuz, yoksa herhangi bir maddi zorlukta mısınız, yardımınız şimdi geliyor, bir kredi almaya çalışırken uyku kaybettiniz mi, hayallerinizin ölmesine izin vermeyin, Bay Fred Larry ile iletişime geçin, hızlı ve güvenilir bir borç için.

Aşağıda bu tür bir kredi sunuyoruz:

1 Şirket kredisi
2. İş kredisi
3. Daire kredisi
4. Otomatik kredi
5. Araç kredisi vb.

100.000,00 euro'dan 500.000.000.000.00'a kadar% 3 faiz oranı ile bizimle işbirliği yapmaya hazır olan ciddi ve dürüst müşterilere kredi sunuyoruz.

E-posta (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com) aracılığıyla bize hızlıca ulaşın

Whatssap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

Kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İyi günler

Bir girişimci olmak, bir proje başlatmak veya bir daire satın almak mı istiyorsunuz, yoksa herhangi bir maddi zorlukta mısınız, yardımınız şimdi geliyor, bir kredi almaya çalışırken uyku kaybettiniz mi, hayallerinizin ölmesine izin vermeyin, Bay Fred Larry ile iletişime geçin, hızlı ve güvenilir bir borç için.

Aşağıda bu tür bir kredi sunuyoruz:

1 Şirket kredisi
2. İş kredisi
3. Daire kredisi
4. Otomatik kredi
5. Araç kredisi vb.

100.000,00 euro'dan 500.000.000.000.00'a kadar% 3 faiz oranı ile bizimle işbirliği yapmaya hazır olan ciddi ve dürüst müşterilere kredi sunuyoruz.

E-posta (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com) aracılığıyla bize hızlıca ulaşın

Whatssap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

Kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İyi günler

Bir girişimci olmak, bir proje başlatmak veya bir daire satın almak mı istiyorsunuz, yoksa herhangi bir maddi zorlukta mısınız, yardımınız şimdi geliyor, bir kredi almaya çalışırken uyku kaybettiniz mi, hayallerinizin ölmesine izin vermeyin, Bay Fred Larry ile iletişime geçin, hızlı ve güvenilir bir borç için.

Aşağıda bu tür bir kredi sunuyoruz:

1 Şirket kredisi
2. İş kredisi
3. Daire kredisi
4. Otomatik kredi
5. Araç kredisi vb.

100.000,00 euro'dan 500.000.000.000.00'a kadar% 3 faiz oranı ile bizimle işbirliği yapmaya hazır olan ciddi ve dürüst müşterilere kredi sunuyoruz.

E-posta (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com) aracılığıyla bize hızlıca ulaşın

Whatssap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

mr scott dedi ki...

İyi günler,

Herhangi bir maddi sıkıntı içinde misiniz? Borcunuzu temizlemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Maliyenizi artıracak mısınız? Şirketini genişletmek isteyen bir işadamı mısınız? Burada, krediniz için gerçek kahraman, güven ve etkili kredi kredisi ile iletişime geçmeye teşvik ediliyorsunuz. Büyük verimimiz için hem bireyler hem de hükümet tarafından bilinirim.


HİZMETLER DAHİL:
* Kişisel Krediler
* İşletme Kredileri
*
Yenileme * Müşteri Kredileri
* Otomatik Krediler
vb. ..

Bize ulaşın: (accessloanfirm2030@gmail.com)
veya (accessloanfirm2030@yahoo.com)

Biz sertifikalı,
Güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik.

İçtenlikle,
Bay Scott
Bize e-posta gönderin: accessloanfirm2030@gmail.com
accessloanfirm2030@yahoo.com

Julia dedi ki...

Herkese selam,


Bazen yaşamda, bir insanın hayata ne kadar uzak gidebildiği, zayıf ve güçlü olanın hoşgörülü ve hoşgörülü olmasına sempati duyan geçmişimiz, umudumuz ve inancımızla ihale edilmemize bağlıdır. Çünkü bir gün hayatın boyunca bunların hepsi olacaktı çünkü hayat bir gül yatağı değildir. Geçmişteki başarısızlığım, acıma ve acılarım bana doğru şeyi yaparsanız ve asla pes etmezseniz ve kurallara göre oynarsanız, ve yeterince iyi olursanız, sağlam bir karar ve sağduyu olduğuna Hayatında ne yapmak istiyorsan onu yapabileceksin.

Ailem ve arkadaşlarım tarafından incindim, finans için aradığımda online dolandırıcılığın kurbanı oldum. Gerçek şu ki, kim olduğumu tanımlamama izin vermem, üzülüyorum, doğal olan. Sorumluluk almaya ve kendinize güvenmeye başlarsanız hayatınızın çok daha iyi olacağını garanti ediyorum. Gerçek kalan hiçbir beden, yaşamımızda bize gerçekten yardımcı olamaz, ancak kendimize yardımcı olabiliriz.

Umarım birisinin posta okuduğunu ya da hayattaki zorluklarla boğuşturacağını asla umursamıyorum. Bu işe başlamak için para ile size yardımcı olabilecek iyi bir finansal şirketi paylaşmak için faturalarınızı ödeyin. herkese e-posta göndermesini tavsiye ederim: emilia.finance01@yahoo.com bu şirket size gerçekten yardımcı olabilir, hızlı ve afforadable ve gerçekten bu şirketten birkaç gün kredi aldım.

Unknown dedi ki...

BURADAKİ TESTİMONİM KREDİMİ NASIL ALACAK HAKKINDA
Benim adım Pamela, bir Alman vatandaşı. İnternette üç farklı uluslararası borç veren tarafından dolandırıldım, hepsi bana birkaç ücret ödeyerek borç verdiler, bu da hiçbir şey vermeyecek ve hiçbir olumlu sonuç vermeyecekti. . Toplam 11.598 Euro'yu temsil eden zor kazanılmış paramı kaybettim. Bir gün gözlerimde gözyaşıyla internete göz atarken, sonunda CREDIT FAST INTL (capitalsfundingprestamos@gmail.com) adında meşru bir borç verme şirketine bağlı olan dolandırıcı bir adamın tanıklığına rastladım. nihayet kredisini aldığı yer. Böylece aynı borç veren şirketle bağlantı kurmaya karar verdim ve onlara kaç borç vericinin beni dolandırdığı ve beni daha fazla eğitmek dışında hiçbir şey yapmadığı hakkında hikayemi anlatmaya karar verdim. Postayla şirkete açıkladım ve tek söyledikleri ağlamayı kesmekti çünkü onlarla kredi borcumu alacağım ve aynı zamanda onunla iletişim kurmak için doğru seçimi yaptım. Bana% 100 sigorta verdiler. İlk başta geçmiş deneyimlerimden korktum, ama risk aldım, olduğumu iddia ettim ve 76.000 Euros kredi aldım. Euro Lütfen, bu kötü insanlarla iletişim kurmaktan kaçınmak ve daha önce yaptığım gibi paranızı kaybetmek için bir krediye ihtiyacınız olursa, CREDIT FAST INTL ile iletişime geçmenizi öneririm. internette kredimi nasıl aldım. Acilen, kibar ve hızlı bir şekilde krediye ihtiyacınız var mı?
Bay Josiah Eugley
E-posta: (info.loanswithcreditfast@financier.com)
E-posta2: (capitalsfundingprestamos@gmail.com)
Web: http://creditfastloan.int-en.com/
TEL: +1 334 377 4582
WhatsApp: +1 631 386 8061

Angga Annisa dedi ki...

Her şeyin benimle bittiğini düşündüğüm zaman bu inanılmaz, Bayan Iskandar beni kurtarmaya geldi. Çeteden ödünç aldığım insanların benimle savaştıkları ve borçlarım yüzünden beni tutukladıkları ölçüde borçluydum. aylar boyunca alıkonulmuştu bana evime gönderilirken tahsil edildi ve gidip aldığım borçları ödemek için para kazanmak için serbest bırakıldım, bu yüzden çevrimiçi olarak meşru alacaklılar olduğu söylendi, bu yüzden aramam gerekti. Bayan Iskandar CEO'su ISKANDAR LESTARI KREDİ FİRMASI'nı buldum, Tanrı beni bir blog aracılığıyla reklamına yönlendirdi, çünkü benim ilgimi çekmesi gerçekten bir mucizeydi, çünkü Tanrı beni çok fazla acı çektiğimi görmüştü. Bu yüzden birkaç saat sonra kredimin Kurul tarafından onaylandığını coşkuyla uyguladım ve iki gün içinde sizlere konuştuğum gibi ilave teminat (KTA) teminatı olmadan tüm bunlar için belirttiğim miktarla yatırıldım. Ben ve şimdi kendi süpermarketim var, beslenmeden veya finansman almadan önce başkalarının yardımına ihtiyacım yok, kararımın Polis ile hiçbir ilgisi yok, ben şimdi bağımsız bir kadınım. Benim gibi finansal bağımsızlığı tecrübe etmek istiyorsanız, lütfen Anne ile BBM: {D8980E0B} veya şirket e-postası yoluyla iletişime geçin: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com) Bu zorluk dünyasında, kargaşanın üstesinden gelmek için bir başkasına ihtiyaç duyduğunuz gerçeğini tartışamazsınız. hayatınızda bir şekilde veya başka bir şekilde finanse edin, bu yüzden size yukarıda belirtilen adreste bulunan Bayan Iskandar'la bağlantı kurma ve yaşamınızdaki mali gerilemenin üstesinden gelme yetkisi veririm. Aşağıdaki e-posta yoluyla benimle iletişime geçebilirsiniz: (anggaannisa1979@gmail.com)) İskandar'a karşı her zaman pozitif olmak, sizi tüm finansal zorluklarınızda görecek ve daha sonra size yeni bir finansal görünüm verecektir.

Tam İletişim Bilgileri:

Firma: ISKANDAR LESTARI KREDİ FİRMASI (ISKANDAR LENDERS)
E-posta: {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
BBM INVITES: {D8980E0B}
: {4424AA}
Facebook adresi: {www.facebook.com/iskandar.lesteri.7}
Web sitesi: {iskandarlestari.wordpress.com}

TESTIMONY TARAFINDAN
Yararlanıcı: Angga Annisa
E-posta: {anggaannisa1979@gmail.com}

OKTA MIRA dedi ki...

İsmim Okta Mira, İSKANDAR LESTARI KREDİ FİRMASI'na, insanları hile ve soyguna uğratan iyi hukuki kaynaklara sahip olan ve iyi bir mali kaynağa sahip olan personel aracılığıyla, finansal açıkları zengin kişilere dönüştürme imkânına sahip olabileceğiniz bir yer. paraları durduğum finansal eksikliklerin üstesinden gelmek için maddi olarak donanımlı olduğunuz bir tabu yeridir, bu yüzden buraya tüm çevrimiçi alacaklıların sahtekarlık veya hileli olmadığını söylemeliyim çünkü ISKANDAR LESTARI KREDİ ŞİRKETİ'nin en büyük önceliği fon sağlamaktır. Tüm müşterileri için herhangi bir para, böylece her gün finansal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için, bu nedenle ayrılmama izin vermeyin;
B Hastane Faturaları
Renov Ev yenileme
Lar İşletmenin Genişlemesi
Extension Tarımsal Yayımın Yeniden Finansmanı
✓ Altın Madenciliği
Financial Daha yüksek finansal ihtiyaçları olan projeleri finanse etmek Tüm bunlar ve daha fazlası
e-posta: {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
Yalnızca WhatsApp :: {+33753893351}
BBM DAVETİ: {D8980E0B, 4424A}

Mirabel Daniels dedi ki...

İYİ HABER İYİ HABER

Ben Bayan Mirabel Daniels, güvenilir ve meşru bir kredi borcudur.
% 2 faiz oranı ile gerçek ve kolay koşullar sunuyoruz. itibaren
1.000 - 100.000 dolar. Euro ve Pound. Girişimcilere ayrıca aşağıdakiler için borç veriyorum:

Kişisel kredi
Öğrenci kredileri,
Taşımacılık kredisi
Ticari krediler.
şirket kredileri

daha fazla bilgi için doğrudan benimle iletişime geçin.
E-posta: mirabeldanielloanfirm@gmail.com

FRED LARRY LOAN FIRM dedi ki...

Kredinizi şimdi 48 saat içinde alın

İyi günler

Girişimci olmak, bir proje başlatmak veya bir daire satın almak mı istiyorsunuz yoksa herhangi bir maddi zorluk çekiyor musunuz, yardımınız şimdi geliyor, borç almaya çalışırken uykunuzu kaybettiniz mi, hayallerinizin ölmesine izin vermeyin, Bay Fred Larry ile iletişime geçin, hızlı ve güvenilir bir kredi için.

Aşağıda bu tür kredileri sunuyoruz:

1 Şirket kredisi
2. İşletme kredisi
3. Apartman kredisi
4. Oto kredisi
5. Taşıt kredisi vb.

100.000,00 euro'dan 500,000,000,000,00'e kadar bizimle% 3 faiz oranında işbirliğine hazır olan ciddi ve dürüst müşterilere kredi sunuyoruz.

E-posta (fredlarryloanfirm@gmail.com) veya (fredlarryloanfirm@hotmail.com) aracılığıyla bize hemen ulaşın

Whatssap numarası: +2347061892843
Skype: fredlarry12
Wechat ID: jonessmith12

İmzalanmış
yönetici
Bay Fred Larry

Angga Annisa dedi ki...

Her şeyin benimle bittiğini düşündüğüm zaman bu inanılmaz, Bayan Iskandar beni kurtarmaya geldi. Çeteden ödünç aldığım insanların benimle savaştıkları ve borçlarım yüzünden beni tutukladıkları ölçüde borçluydum. aylar boyunca alıkonulmuştu bana evime gönderildiğimde tahsil edilmek üzere serbest bırakıldım ve para almak için para kazandım, böylece aldığım borçları ödemek için bana meşru alacaklılar olduğu söylendi bu yüzden arama yapmak zorunda kaldım Çünkü bloglar aracılığıyla defalarca aldatıldım Bayan Iskandar CEO'su ISKANDAR LESTARI KREDİ FİRMASI'nı buldum, Tanrı beni bir blog aracılığıyla reklamına yönlendirdi, çünkü benim ilgimi çekmesi gerçekten bir mucizeydi, çünkü Tanrı beni çok fazla acı çektiğini görmüştü. Bu yüzden, birkaç saat sonra kredimin Kurul tarafından onaylandığını coşkuyla uyguladım ve iki gün içinde, tüm konuştuğum ek teminat (KTA) garantisini vermeden, bununla ilgili olarak bahsettiğim tutarın tamamı kadar borçlandırıldım. Ben ve şimdi kendi süpermarketim var, beslenmeden veya finansman almadan önce başkalarının yardımına ihtiyacım yok, kararımın Polis ile hiçbir ilgisi yok, şimdi bağımsız bir kadınım. Benim gibi finansal bağımsızlığı tecrübe etmek istiyorsanız, lütfen Anne ile BBM: {D8980E0B} veya şirket e-postası yoluyla iletişime geçin: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com) Bu zorluk dünyasında, kargaşanın üstesinden gelmek için bir başkasına ihtiyacınız olduğunu iddia edemezsiniz. hayatınızda bir şekilde veya başka bir şekilde finanse edin, bu yüzden size yukarıda belirtilen adreste bulunan Bayan Iskandar'la bağlantı kurma ve hayatınızdaki mali gerilemenin üstesinden gelme yetkisi veririm. Aşağıdaki e-posta yoluyla benimle iletişime geçebilirsiniz: (anggaannisa1979@gmail.com)) Iskandar'a karşı her zaman pozitif olmak, sizi tüm finansal zorluklarınızda görecek ve daha sonra size yeni bir finansal görünüm verecektir.

Tam İletişim Bilgileri:

Firma: ISKANDAR LESTARI KREDİ FİRMASI (ISKANDAR LENDERS)
E-posta: {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
BBM INVITES: {D8980E0B}
: {4424AA}
Facebook adresi: {www.facebook.com/iskandar.lesteri.7}
Web sitesi: {iskandarlestari.wordpress.com}

TESTIMONY TARAFINDAN
Yararlanıcı: Angga Annisa
E-posta: {anggaannisa1979@gmail.com}

Credit Financier Home dedi ki...

*% 3 faiz kredisi oranı sunuyor
* Nakitsiz Girişimci Sigortası
* Para için garanti

Kredi notu iyi olan Credit Financier Home, sınai ve kişisel menfaatler amacıyla şahıslara veya şirketlere veya kooperatif birliklerine teminat kredileri ve teminatsız krediler sunmaktadır.

İletişim Adresi:
Whatsapp: +15184181390
Doğrudan posta
creditfinancierhome@gmail.com

kayla dedi ki...

Burada olduğum için çok gururlu ve mutluyum, çalışmalarınızı paylaşan DR Akhere. Artık eski kocamın dizlerime döndüğü ve kırmızı bir gülle geri döndüğü ve pişmanlık duyduğuna inandığım için inanamıyorum ve üzgünüm beni terk ettin ve geçen yıl boşandıktan sonra bana acı verdi. Ve tüm bu mucize, bana ve kocama attığı acil 24 saatlik bir büyü DR Akhere emrettikten sonra oldu. Efendim, bugün dünyanın en mutlu kadınıyım. DR. Akhere, gerçekten yaptın. Evet. Bugün benim ve ailem için bir mucize, sonsuzluk ve neşe. Şimdi çok mutluyum ve teşekkür ve minnettarlığımı ne kadar ifade edeceğimi bilmiyorum. onları yukarı. Ve tüm dünya için, şimdi acil yardıma ihtiyacınız varsa, size yardım etme garantili olduğu için onunla iletişime geçin. E-posta ile gönderin (Akheretemple@yahoo.com veya whatsapp +2348129175848 adresinden onunla iletişim kurun ...

victoria dedi ki...

Merhaba, eşinizle nasıl uzlaşırsınız, hikayemi herkesle paylaşmak istiyorum. Benim adım Turtkey'den Victoria Desmond. Kocamla 4 yıl evlendikten sonra, beni hayal kırıklığına iten başka bir kadın için beni terk etti. Geri almak için elimden gelen her şeyi yaptım, ama eski bir arkadaşım bana İnternet başlatıcısı, Dr. benzer bir problem. İlk başta şüpheliydim ama bir örnek vermeye karar verdim. Doktor ile iletişime geçtim (jajaspellcastertemple@gmail.com). Kocamın kalbinde bir aşk büyüsü yapmama yardım etti ve 48 saat sonra kocam eve geldi. JAJA'ya teşekkür etmekten vazgeçemiyorum. Sorunlarınızdan herhangi biri için bu harika tekeriyle iletişime geçin, tüm sorunlarınıza kalıcı bir çözüm sunabilir: vb.
(1) ayrıl ve sev
(2) eski sevgilini ya da kayıp sevgini geri getir
(3) boşanmayı veya boşanmayı durdurmak
(4) evlilik
(5) Hamilelik ve hamilelik
(6) Ticari büyü
(7) Hastalığı vücudunuzdan çıkarın.
(8) Kadınların / erkeklerin peşinden koşmalarını istiyorsun.
(9) kazanan piyango numaraları
(10) Zengin ve ünlü olmak istiyorsun
(11) Büronuzda terfi etmek istiyorsunuz. vb Bu harika adama ulaşın: jajaspellcastertemple@gmail.com

Angga Annisa dedi ki...

Ini luar biasa saat saya mengira semua telah selesai dengan saya Ibu Iskandar datang untuk menyelamatkan saya. Saya sangat berhutang sejauh orang-orang yang saya pinjam uang dari geng melawan saya dan kemudian membuat saya ditangkap sebagai akibat dari hutang saya. ditahan selama berbulan-bulan maka masa rahmat diberikan kepada saya saat saya dipulangkan dan dibebaskan untuk pergi dan mencari uang untuk membayar semua hutang yang saya terima sehingga saya diberitahu bahwa ada beberapa kreditur sah online sehingga saya harus mencari Karena melalui blog saya berualang kali tertipu tapi ketika saya menemukan Ibu Iskandar CEO ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM, Tuhan mengarahkAan saya ke iklannya melalui blog karena daya tarik saya terhadapnya adalah benar-benar mukjizat mungkin karena Tuhan telah melihat bahwa saya memiliki banyak menderita karena itulah dia mengarahkan saya kepadanya. Jadi saya menerapkannya dengan antusias setelah beberapa jam pinjaman saya disetujui oleh Dewan dan dalam dua hari saya dikreditkan dengana jumlah pasti yang saya berikaan untuk semua ini tanpa jaminan tambahan Kredit Tanpa Agunan (KTA) sama seperti saya berbicara dengan Anda sekarang saya telah dapat menghapus semua hutang saya dan sekarang saya memiliki supermarket sendiri, saya tidak memerlukan bantuan orang lain sebelum saya memberi makan atau mengambil keuangan apa pun keputusan saya tidak punya urusan dengan Polisi lagi saya sekarang adalah wanita merdeka. Anda ingin mengalami kemandirian finansial seperti saya silahkan hubungi Ibu melalui BBM-nya: {D8980E0B} atau melalui email perusahaan: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com) Anda tidak dapat memperdebatkan fakta bahwa di dunia kesulitan ini Anda memerlukan seseorang untuk membantu Anda mengatasi gejolak keuangan dalam hidup Anda dengan satu atau lain cara, jadi saya memberi Anda mandat untuk mencoba dan menghubungi Ibu Iskandar di alamat di atas sehingga bisa mengatasi kemerosotan keuangan dalam hidup Anda. Anda bisa menghubungi saya melalui email berikut: (anggaannisa1979@gmail.com)) selalu bersikap positif dengan Ibu Iskandar dia akan melihat Anda melalui semua tantangan finansial Anda dan kemudian memberi Anda sebuah tampilan baru finansial.

Detail Kontak Penuh:

Perusahaan: ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM (ISKANDAR LENDERS)
Email: {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
BBM INVITES: {D8980E0B}
: {4424AA}
Alamat Facebook: {www.facebook.com/iskandar.lesteri.7}
Website: {iskandarlestari.wordpress.com}

TESTIMONI OLEH
Penerima Manfaat: Angga Annisa
Email: {anggaannisa1979@gmail.com}

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

Kami menawarkan berbagai layanan keuangan yang meliputi: Perencanaan Bisnis, Keuangan Komersial dan Pengembangan, Properti dan Hipotek, Pinjaman Konsolidasi Utang, Pinjaman Bisnis, Pinjaman Swasta, Pinjaman Pembiayaan Kembali Rumah dengan suku bunga rendah per tahun untuk perorangan, perusahaan dan badan hukum. Dapatkan yang terbaik untuk keluarga Anda dan miliki rumah impian Anda juga dengan skema Pinjaman Umum kami. Pelamar yang tertarik harus Hubungi kami melalui BBM INVITE: {D8980E0B}
Hanya WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
Tel .... (+ 44) 7480 729811
Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

FAST SERVICE dedi ki...

Attention Dear!!!

DO YOU URGENTLY NEED A FAST LOAN?? FOR INVESTMENT?? CONSTRUCTIONS? EMAIL: (Informations@usa.com)OR(fastservice@mynet.com)

FAST SERVICE LIMITED.

www-info@usa.com
Informations@usa.com
fastservice@mynet.com
wwwinfoinvestment@gmail.com

John Robert dedi ki...

İYİ GÜNLER,

Güvenilir kredi teklifi şimdi geçerlidir ve kredi alın !!! Bu bir fırsat
Mali sıkıntıda olanlar ve içinde mali kargaşa isteyenler için
hayatlarını çok makul bir% 2 faiz oranı ile kredi veriyoruz, veriyoruz
Her türlü kredi türünde finansal strese katkıda bulunmak. Birçokları
acı çekmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için yardıma ihtiyaç duymak
iş kurmak ve bir iş kurmak için finansal yardıma ihtiyaç duymak
yardımın hesaplarını ve borçlarını silmesi gerekiyor. Bu akıllıca bir karardır
şimdi senin için Kredi teklifimiz garanti kapsamında değil yani teminat yok
soru. Kredi başvurusunda bulunan bir kuruluştan bir kredi talep ediyorsunuz.
aşağıda benim iletişim. İsim: John E-posta: mrjohnrobertloanfirm@gmail.com
Whatsapp (+6285298234143)

Angga Annisa dedi ki...

Ini luar biasa saat saya mengira semua telah selesai dengan saya Ibu Iskandar datang untuk menyelamatkan saya. Saya sangat berhutang sejauh orang-orang yang saya pinjam uang dari geng melawan saya dan kemudian membuat saya ditangkap sebagai akibat dari hutang saya. ditahan selama berbulan-bulan maka masa rahmat diberikan kepada saya saat saya dipulangkan dan dibebaskan untuk pergi dan mencari uang untuk membayar semua hutang yang saya terima sehingga saya diberitahu bahwa ada beberapa kreditur sah online sehingga saya harus mencari Karena melalui blog saya berualang kali tertipu tapi ketika saya menemukan Ibu Iskandar CEO ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM, Tuhan mengarahkAan saya ke iklannya melalui blog karena daya tarik saya terhadapnya adalah benar-benar mukjizat mungkin karena Tuhan telah melihat bahwa saya memiliki banyak menderita karena itulah dia mengarahkan saya kepadanya. Jadi saya menerapkannya dengan antusias setelah beberapa jam pinjaman saya disetujui oleh Dewan dan dalam dua hari saya dikreditkan dengana jumlah pasti yang saya berikaan untuk semua ini tanpa jaminan tambahan Kredit Tanpa Agunan (KTA) sama seperti saya berbicara dengan Anda sekarang saya telah dapat menghapus semua hutang saya dan sekarang saya memiliki supermarket sendiri, saya tidak memerlukan bantuan orang lain sebelum saya memberi makan atau mengambil keuangan apa pun keputusan saya tidak punya urusan dengan Polisi lagi saya sekarang adalah wanita merdeka. Anda ingin mengalami kemandirian finansial seperti saya silahkan hubungi Ibu melalui BBM-nya: {D8980E0B} atau melalui email perusahaan: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com) Anda tidak dapat memperdebatkan fakta bahwa di dunia kesulitan ini Anda memerlukan seseorang untuk membantu Anda mengatasi gejolak keuangan dalam hidup Anda dengan satu atau lain cara, jadi saya memberi Anda mandat untuk mencoba dan menghubungi Ibu Iskandar di alamat di atas sehingga bisa mengatasi kemerosotan keuangan dalam hidup Anda. Anda bisa menghubungi saya melalui email berikut: (anggaannisa1979@gmail.com)) selalu bersikap positif dengan Ibu Iskandar dia akan melihat Anda melalui semua tantangan finansial Anda dan kemudian memberi Anda sebuah tampilan baru finansial.

Detail Kontak Penuh:

Perusahaan: ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM (ISKANDAR LENDERS)
Email: {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
BBM INVITES: {D8980E0B}
: {4424AA}
Alamat Facebook: {www.facebook.com/iskandar.lesteri.7}
Website: {iskandarlestari.wordpress.com}

TESTIMONI OLEH
Penerima Manfaat: Angga Annisa
Email: {anggaannisa1979@gmail.com}

Timothy Kober dedi ki...

Yatırım kredileri, proje finansmanı ve bireylere, dünya çapındaki işletmelere finansal destek gibi her türlü krediyi sağlıyoruz. % 3 faiz oranıyla fon veriyoruz. Yedi (7) iş günü içinde borç alın.
E-posta adresi: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +18474539904

John Robert dedi ki...

İYİ GÜNLER,

Güvenilir kredi teklifi şimdi geçerlidir ve kredi alın !!! Bu, maddi sıkıntı yaşayanlar için ve hayatlarında finansal kargaşa isteyenler için bir fırsat, çok makul bir% 2 faiz oranıyla kredi veriyoruz, finansal stres ülkesine yardım etmek için her türlü krediyi veriyoruz. Birçoğu acı çekiyor ve yaşam standartlarını iyileştirmek için yardıma ihtiyaç duyuyor, çoğu işsiz ve bir işe başlamak için maddi yardıma ihtiyaç duyuyor, maddi yardımın birçoğunun hesaplarını ve borçlarını temizlemesi gerekiyor. Bu şimdi sizin için akıllıca bir karar. Kredi teklifimiz garanti kapsamında, söz konusu teminat yok. Kredi başvurusu yapan kişi olarak, aşağıdaki iletişim bilgilerimin detaylarını içeren bir kredi talep ediyorsunuz. İsim: John E-posta: mrjohnrobertloanfirm@gmail.com (Whatsapp) +6285298234143

Angga Annisa dedi ki...

Ini luar biasa saat saya mengira semua telah selesai dengan saya Ibu Iskandar datang untuk menyelamatkan saya. Saya sangat berhutang sejauh orang-orang yang saya pinjam uang dari geng melawan saya dan kemudian membuat saya ditangkap sebagai akibat dari hutang saya. ditahan selama berbulan-bulan maka masa rahmat diberikan kepada saya saat saya dipulangkan dan dibebaskan untuk pergi dan mencari uang untuk membayar semua hutang yang saya terima sehingga saya diberitahu bahwa ada beberapa kreditur sah online sehingga saya harus mencari Karena melalui blog saya berualang kali tertipu tapi ketika saya menemukan Ibu Iskandar CEO ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM, Tuhan mengarahkAan saya ke iklannya melalui blog karena daya tarik saya terhadapnya adalah benar-benar mukjizat mungkin karena Tuhan telah melihat bahwa saya memiliki banyak menderita karena itulah dia mengarahkan saya kepadanya. Jadi saya menerapkannya dengan antusias setelah beberapa jam pinjaman saya disetujui oleh Dewan dan dalam dua hari saya dikreditkan dengana jumlah pasti yang saya berikaan untuk semua ini tanpa jaminan tambahan Kredit Tanpa Agunan (KTA) sama seperti saya berbicara dengan Anda sekarang saya telah dapat menghapus semua hutang saya dan sekarang saya memiliki supermarket sendiri, saya tidak memerlukan bantuan orang lain sebelum saya memberi makan atau mengambil keuangan apa pun keputusan saya tidak punya urusan dengan Polisi lagi saya sekarang adalah wanita merdeka. Anda ingin mengalami kemandirian finansial seperti saya silahkan hubungi Ibu melalui BBM-nya: {D8980E0B} atau melalui email perusahaan: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com) Anda tidak dapat memperdebatkan fakta bahwa di dunia kesulitan ini Anda memerlukan seseorang untuk membantu Anda mengatasi gejolak keuangan dalam hidup Anda dengan satu atau lain cara, jadi saya memberi Anda mandat untuk mencoba dan menghubungi Ibu Iskandar di alamat di atas sehingga bisa mengatasi kemerosotan keuangan dalam hidup Anda. Anda bisa menghubungi saya melalui email berikut: (anggaannisa1979@gmail.com)) selalu bersikap positif dengan Ibu Iskandar dia akan melihat Anda melalui semua tantangan finansial Anda dan kemudian memberi Anda sebuah tampilan baru finansial.

Detail Kontak Penuh:

Perusahaan: ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM (ISKANDAR LENDERS)
Email: {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
BBM INVITES: {D8980E0B}
: {4424AA}
Alamat Facebook: {www.facebook.com/iskandar.lesteri.7}
Website: {iskandarlestari.wordpress.com}

TESTIMONI OLEH
Penerima Manfaat: Angga Annisa
Email: {anggaannisa1979@gmail.com}

ANDREW ROBERT CARTER dedi ki...

EMMA LEASING COMPANY LIMITED provides a full financial planning service to both the commercial and domestic markets. At EMMA LEASING COMPANY LTD we believe that financial planning is about two things: creating wealth and protecting wealth. These two objectives are at the heart of everything we do. And, as a member of EMMA LEASING LTD, we give you a small-company service but with a large-company set up – the best of both worlds.
You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signature project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges and any other turnkey project(s) etc.

Our procedures are most reasonable and safest as dealings are done bank to bank immediately after DOA is countersigned keeping you our client guaranteed of safety 100%.

Leasing Price : 4%+2%

Buying Price: 32%+2%

Contact us for more details on our terms and procedure of transaction.

ANDREW ROBERT CARTER

email: acarterrobertandrew9@gmail.com

skype: acarterrobertandrew9@gmail.com

Tel contact: +447031968934

Durdane dedi ki...

Merhaba,
Finansal ihtiyaçlarınızı çözmek için acil bir krediye ihtiyacınız var mı? 5.000,00 - 10.000.000.00 TL arasında değişen bir kredi sunuyoruz. % 100 Garantili, Güvenilir, Verimli, Hızlı ve Dinamikiz Aynı zamanda kredi de veriyoruz (Euro, Pound ve Dolar). İlgilendiğiniz takdirde, tüm Krediler için geçerli olan faiz oranı (% 2) bize geri döner.

E-posta: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

Teşekkürler.

Angga Annisa dedi ki...

Ini luar biasa saat saya mengira semua telah selesai dengan saya Ibu Iskandar datang untuk menyelamatkan saya. Saya sangat berhutang sejauh orang-orang yang saya pinjam uang dari geng melawan saya dan kemudian membuat saya ditangkap sebagai akibat dari hutang saya. ditahan selama berbulan-bulan maka masa rahmat diberikan kepada saya saat saya dipulangkan dan dibebaskan untuk pergi dan mencari uang untuk membayar semua hutang yang saya terima sehingga saya diberitahu bahwa ada beberapa kreditur sah online sehingga saya harus mencari Karena melalui blog saya berualang kali tertipu tapi ketika saya menemukan Ibu Iskandar CEO ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM, Tuhan mengarahkAan saya ke iklannya melalui blog karena daya tarik saya terhadapnya adalah benar-benar mukjizat mungkin karena Tuhan telah melihat bahwa saya memiliki banyak menderita karena itulah dia mengarahkan saya kepadanya. Jadi saya menerapkannya dengan antusias setelah beberapa jam pinjaman saya disetujui oleh Dewan dan dalam dua hari saya dikreditkan dengana jumlah pasti yang saya berikaan untuk semua ini tanpa jaminan tambahan Kredit Tanpa Agunan (KTA) sama seperti saya berbicara dengan Anda sekarang saya telah dapat menghapus semua hutang saya dan sekarang saya memiliki supermarket sendiri, saya tidak memerlukan bantuan orang lain sebelum saya memberi makan atau mengambil keuangan apa pun keputusan saya tidak punya urusan dengan Polisi lagi saya sekarang adalah wanita merdeka. Anda ingin mengalami kemandirian finansial seperti saya silahkan hubungi Ibu melalui BBM-nya: {D8980E0B} atau melalui email perusahaan: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com) Anda tidak dapat memperdebatkan fakta bahwa di dunia kesulitan ini Anda memerlukan seseorang untuk membantu Anda mengatasi gejolak keuangan dalam hidup Anda dengan satu atau lain cara, jadi saya memberi Anda mandat untuk mencoba dan menghubungi Ibu Iskandar di alamat di atas sehingga bisa mengatasi kemerosotan keuangan dalam hidup Anda. Anda bisa menghubungi saya melalui email berikut: (anggaannisa1979@gmail.com)) selalu bersikap positif dengan Ibu Iskandar dia akan melihat Anda melalui semua tantangan finansial Anda dan kemudian memberi Anda sebuah tampilan baru finansial.

Detail Kontak Penuh:

Perusahaan: ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM (ISKANDAR LENDERS)
Email: {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
BBM INVITES: {D8980E0B}
: {4424AA}
Alamat Facebook: {www.facebook.com/iskandar.lesteri.7}
Website: {iskandarlestari.wordpress.com}

TESTIMONI OLEH
Penerima Manfaat: Angga Annisa
Email: {anggaannisa1979@gmail.com}

neadneadloan@gmail.com dedi ki...

ACİL KREDİ TEKLİFİ TEKLİFEDE İHTİYACINIZ VARSA BİZE ULAŞIN
Kredi ihtiyacınız var mı?
Finans mı arıyorsunuz?
İşinizi büyütmek için Kredi mi arıyorsunuz?
Bence doğru yere geldiniz.
Kredileri düşük faiz oranında sunuyoruz.
İlgilenen kişiler lütfen bizimle iletişim kurmalıdır.
Başvurunuza derhal yanıt vermek için lütfen
sadece bu e-postalara cevap yaz.
Whats uygulaması +918586038302
neadneadloan@gmail.com

Lütfen, ilgileniyorsanız bize aşağıdaki bilgileri sağlayın.

1) Tam İsim: ………
2) Cinsiyet: ………
3) Gerekli Kredi Miktarı: ………
4) Kredi Süresi: ………
5) Ülke: ………
6) Ev Adresi: ………
7) Cep Numarası: ………
8) Aylık Gelir: ……………………
9) Meslek: ...........................
) Bizi hangi sitede burada aradınız ……………………

Teşekkür ve saygılarımla.
neadneadloan@gmail.com
+918586038302

neadneadloan@gmail.com dedi ki...

ACİL KREDİ TEKLİFİ TEKLİFEDE İHTİYACINIZ VARSA BİZE ULAŞIN
Kredi ihtiyacınız var mı?
Finans mı arıyorsunuz?
İşinizi büyütmek için Kredi mi arıyorsunuz?
Bence doğru yere geldiniz.
Kredileri düşük faiz oranında sunuyoruz.
İlgilenen kişiler lütfen bizimle iletişim kurmalıdır.
Başvurunuza derhal yanıt vermek için lütfen
sadece bu e-postalara cevap yaz.
Whats uygulaması +918586038302
neadneadloan@gmail.com

Lütfen, ilgileniyorsanız bize aşağıdaki bilgileri sağlayın.

1) Tam İsim: ………
2) Cinsiyet: ………
3) Gerekli Kredi Miktarı: ………
4) Kredi Süresi: ………
5) Ülke: ………
6) Ev Adresi: ………
7) Cep Numarası: ………
8) Aylık Gelir: ……………………
9) Meslek: ...........................
) Bizi hangi sitede burada aradınız ……………………

Teşekkür ve saygılarımla.
neadneadloan@gmail.com
+918586038302

Chairle Richard dedi ki...

Borç hayatınızdaki bir sorunsa, kartopu görmeden önce durumu kontrol altına almak zorundasınız. Bir borç, borçları ödemek ve finansal hayatınızı düzenlemek için bir çözüm olabilir. Hiç güvenli bir kredi duydun mu? Bu, çok düşük bir faiz oranından para kazanmanın bir yoludur. Ödeme koşulları kredi kartı, kırmızı bakiye ve geleneksel kişisel kredilerden daha uygundur. Bize Ulaşın @: chairle.rich01@yahoo.com

Charlie Hughes&Co dedi ki...

Get A Quick Loan With Low Interest. 

At Charlie Hughes&Co Loan Company, you get short and long term loan at a low interest rate. We offer different kinds of loan to individuals, businesses or companies at varied interest rate.
To put in a request, more information regarding rates and to understand our terms and conditions clearly. Contact us by email: 
loanmehughesco.org@gmail.com

Dr Kate Adams dedi ki...

Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,

Böbreğini satmak ister misin?

Mali para bozulacak ve ne yapacağınızı bilemeyeceğiniz, bugün bizimle temasa geçeceğiniz için size böbreğinizi para için satma fırsatını arıyorsunuz ve size böbreğinizin miktarını sunacağım. Benim adım Dr. Kate. Üniversite Hastaneleri Bristol NHS Foundation Trust'ta Phrenologist'im. Hastanemiz böbrek ameliyatlarında uzmanlaşmıştır ve aynı zamanda karşılık gelen bir donörle Toplama ve Böbrek Nakli ile ilgileniyoruz. Biz, İngiltere, ABD, Malezya bulunmaktadır. Böbrek satmak veya satın almakla ilgileniyorsanız, lütfen e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: kateadams946@hotmail.com

Saygılarımla



Dr Kate Adams



Telefon Numarası: 2348146161694



drkateadamsblog.wordpress.com

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

jbadenhorst dedi ki...

Acil bir krediye ihtiyacınız var mı? Bankanızdan bir kredi varsa veya bir finans firması reddedilir mi? Mali yardıma ihtiyacınız var mı? Faturalarınızı ödemek ya da bir ev satın almak için borç paraya mı ihtiyacınız var? Kendi işinize sahip olmak mı ve kredi yardımına mı ihtiyacınız var? Öğrenci kredisine mi ihtiyacınız var? % 3'lük düşük faiz oranlı finansal yardımlarınız için bugün bize ulaşın.

İLETİŞİM ABD BUGÜN.

E-posta: mrslindarobertloanfirm@outlook.com

https://mrslindarobertloan.wixsite.com/website

joseph marcelo dedi ki...

ACİL KREDİYE İHTİYACINIZ VAR
Bireysel kredi, ipotek kredisi, kurumsal kredi, yatırım kredisi, işletme kredisi, borç konsolidasyon kredisi veya yıllar içinde daha fazla kar ve% 3 daha fazla faiz elde etmek için yatırım gibi çok çeşitli krediler sunuyoruz. Eğer ilgileniyorsanız posta ile bize ulaşın.
Ben josephgreenhelpfunds256@outlook.com

Adsız dedi ki...

Finansal olarak düşük müsünüz? Bu ömür boyu finansal kredi teklifini al ve ver
iş, eğitim, ev ve inşaat bir asansör. 10.000,00 ABD Doları
50.000.000,00 $ ve en fazla 50 yıl% 3,0. İle bize ulaşın
devam edebilmemiz için aşağıdaki bilgilerden bize ulaşabilirsiniz: https
1. Tam İsimler: ______
2. iletişim adresi: __________
3. ülke __________
4. Gereken Kredi Tutarı: _________
5. Kredinin süresi: _________
6. Direkt telefon numarası: ________
7. Kredinin Amacı: ________
8.Age .__________________
9.Sex .__________________
10.Occupation .___________
11.Aylık Gelir ._________

Saygılarımızla,

George Williams

BU E-POSTA İLE BİZE ULAŞIN: gwilliams18443@gmail.com

Adsız dedi ki...

Nispeten düşük faizli hızlı uzun veya kısa vadeli bir krediye mi ihtiyacınız var?
% 2 kadar düşük bir oran? Biz teklif işletme kredisi, kişisel kredi, ev kredisi, oto
kredi, öğrenci kredisi, borç konsolidasyon kredisi e.t.c. krediniz ne olursa olsun
Puan. Birçok kişiye finansal hizmetler sunacağımız garantilidir.
tüm dünyada müşterilerimiz. Esnek borç verme paketlerimizle krediler
en kısa sürede işlenmiş ve borçluya transfer edilmiştir
mümkünse, tavsiye ve finans planlaması için uzmanımızla iletişime geçin. Eğer sen
hızlı bir kredi gerekir bize ulaşın: e-posta: johnwilliamsj687@gmail.com

Credit Financier Home dedi ki...

Merhaba!

Mali desteğe mi ihtiyacınız var? dünyanın her yerinde ihtiyacı olan borçlulara her türlü krediyi veriyoruz.

5.000 - 10.000.000 ABD Doları
* amaç *% 3 faiz oranı
* 1-20 yıl arasında ödeme seçeneği.
* Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
* Kredinin esnekliği.

Yardım için lütfen bizimle iletişime geçin.
E-posta: creditfinancierhome@gmail.com

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

İş Planlama, Ticari ve Kalkınma Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kuruluşlar için yıllık düşük faiz oranına sahip Konut Yeniden Finansman Kredileri gibi geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunuyoruz. Genel Kredi programımızla aileniz için en iyisini alın ve hayallerinizdeki eve sahip olun. İlgilenen adayların bizimle iletişime geçmesi gerekir
Yalnızca WhatsApp: {+ 44} 7480 729811
Tel .... {+ 44} 7480 729811
E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

PlutoTrust dedi ki...

İyi günler ! burada kredi talebinde bulunan tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirim, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
İletişim:

creditcentercorp.usa@gmail.com
creditcentercorp.usa@plutotrustcorp.com
whatsapp: +1 (847) 453 9904

MRS Ruth dedi ki...

UPFRONT ÜCRETLERİ OLMADAN UYGUN KREDİ TEKLİFİ Merhaba, Finansal ihtiyaçlarınız neler? En az 2.000,00 $ 'dan maksimum 100.000.000.00 $' a kadar, 1 ila 30 yıl arasında değişen% 3 faiz oranıyla konforlu bir süre için kredi veriyoruz. İşletme kredisine mi ihtiyacınız var? Bireysel krediye mi ihtiyacınız var? Araba almak ister misiniz? Yeniden finanse etmek ister misiniz? Bir ipotek kredisine mi ihtiyacınız var? İş teklifinize veya genişlemenize başlamak için büyük bir sermayeye mi ihtiyacınız var? Umudunu kaybettin ve çıkış yolu olmadığını ve mali yüklerin hala devam ettiğini mi düşünüyorsun? Olası iş birliği için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin E-posta ile bize ulaşın: luckybensonloanfirm@gmail.com

Adsız dedi ki...

Dear Sir,

We are broker firm in London-UK, we have direct Provider of BG/SBLC specifically for Lease and purchase, The provider is tested and trusted. We have been dealing with the company for paste 20 years. Interested Agent/Lessee should contact us.

Email: longmornprojectsfinance@gmail.com

Skype ID: longmornprojectsfinance@hotmail.com


Best regards
Dean Thomas.

Angga Annisa dedi ki...

Hai semuanya, Nama saya Angga Annisa dan saya berbicara sebagai orang yang paling bahagia di seluruh dunia hari ini sebelum sekarang saya secara finansial dipukul tanpa harapan akan bantuan apa pun, tetapi ceritanya akan segera berubah ketika saya bertemu dengan Ibu. Saya sangat senang untuk mengatakan keluarga saya kembali untuk selamanya karena saya membutuhkan pinjaman sebesar Rp.700juta untuk memulai hidup saya di sekitar karena profesi saya karena saya seorang ibu tunggal dengan 3 anak dan seluruh dunia tampak seperti itu tergantung pada saya sampai Tuhan mengirim saya kepada sebuah perusahaan yang mengubah hidup saya dan keluarga saya, perusahaan yang takut akan Tuhan, ISKANDAR LENDERS, mereka adalah Juruselamat Tuhan yang dikirim untuk menyelamatkan keluarga saya dan pada awalnya saya pikir itu tidak akan mungkin sampai saya mendapat pinjaman sebesar Rp.700 juta dan saya akan menyarankan siapa pun yang benar-benar membutuhkan pinjaman untuk menghubungi Bunda Iskandar melalui email. [iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com] karena ini adalah pemberi pinjaman yang paling memahami dan baik

Contact Details:

e_mail Address:iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com>>>>
WhatsApp:::+6282274045059
Company::Iskandar Lenders"""""
Loan Amount:::Rp.700juta
Name:::::Angga Annisa
Country::::Indonesia
Occupation:Trader
Year:April,2020

Jumlah minimum>>>>>>Rp.100 juta
Jumlah maksimum>>>>>Rp.100 miliar

Yılmaz Özgür dedi ki...

Bir hafta içinde maksimum rakamlarla onlardan kredi aldığım için dünya kabulünün en iyi şey olduğunu bilmek, herkese en iyi kredi şirketi olarak önereceğim. İletişim; info_globeacceptance@aol.com

Merissa Ahmed dedi ki...

Adı ::::::: [Merissa Ahmed]
Ülkeler :::::::: [Malezya]
Adres ::::::: [Jalan-Bukit Bintang Plaza, Jalan Bukit Bintang]
Şehir :::::::::::: [Kuala Lumpur]
Kredi Tutarı :::::: [RM450k. [başarılı]
WhatsApp numarası :::::: [+ 601125693785]
e_mail :::::: [smithtaylor1809@gmail.com]


Benim adım Merissa, Malezya'dan iki çocuğumun annesi ve uzun yıllardır Malezya'dayım ve bugüne kadar hala Malezya'dayım. İşimde karşılaştığım temel sorunlardan biri finansal sorunlar ve yeniden finansman oldu ve bu da bir kredi aramama neden oldu ve sonuç olarak 2 kurgusal borç verenin kurbanı oldum ve bu da beni bir dereceye kadar travma geçirdi ama asla pes etmedim bloglar ve diğer medyalar başta [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] 'yi bulma fırsatım oldu. İlk başta korkmuştum ve bu konuda çok şüpheliydim, ancak sonunda finansal özgürlüğüme yol açan bir risk almak zorunda kaldım. Aslında [RM450k] tutarında bir kredi için başvurdum. Başarılı ödeme sürecinden sonraki 24 saat içinde. Tüm süreç güvenilir ve güvenilirdir, bu nedenle çevrimiçi kredilerden korkmayın, çok düşük faiz oranlarında güvenilir bir kredi almak için [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] ile iletişime geçin Aşağıdaki e-posta adresi aracılığıyla onlarla iletişime geçebilirsiniz
[[[[[[[[[[[[financialserviceauthority400@gmail.com]]]

Merissa Ahmed dedi ki...

Adı:::::::[Merissa Ahmed]
Ülkeler::::::::[Malezya]
Adres:::::::[Jalan-Bukit Bintang Plaza, Jalan Bukit Bintang]
Şehir::::::::::::[Kuala Lumpur]
Kredi Tutarı:::::[RM450k. [başarılı]
WhatsApp numarası::::::[+ 601125693785]
e_mail::::::[[[[financialserviceauthority400@gmail.com]]


Benim adım Merissa, Malezya'dan iki çocuğumun annesi ve uzun yıllardır Malezya'dayım ve bugüne kadar hala Malezya'dayım. İşimde karşılaştığım temel sorunlardan biri finansal sorunlar ve yeniden finansman oldu ve bu da bir kredi aramama neden oldu ve sonuç olarak 2 kurgusal borç verenin kurbanı oldum ve bu da beni bir dereceye kadar travma geçirdi ama asla pes etmedim bloglar ve diğer medyalar başta [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] 'yi bulma fırsatım oldu. İlk başta korkmuştum ve bu konuda çok şüpheliydim, ancak sonunda finansal özgürlüğüme yol açan bir risk almak zorunda kaldım. Aslında [RM450k] tutarında bir kredi için başvurdum. Başarılı ödeme sürecinden sonraki 24 saat içinde. Tüm süreç güvenilir ve güvenilirdir, bu nedenle çevrimiçi kredilerden korkmayın, çok düşük faiz oranlarında güvenilir bir kredi almak için [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] ile iletişime geçin Aşağıdaki e-posta adresi aracılığıyla onlarla iletişime geçebilirsiniz
[[[[[[[[[[[[financialserviceauthority400@gmail.com]]]

DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY dedi ki...

Mali yardıma ihtiyacınız var mı? Finansal bir krizle mi karşı karşıyasınız yoksa kendi işinizi kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Borçları kapatmak veya faturaları ödemek veya iyi bir iş kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Düşük bir kredi puanınız var ve yerel bankalardan ve diğer finans kuruluşlarından sermaye hizmeti almakta zorlanıyor musunuz? Bu, şirketimizden finansal hizmet alma şansınızdır. Bireylere aşağıdaki finansmanı sunuyoruz:
* Ticari finansman
* Kişisel finans
* İş finansı
* İnşaat finansmanı
* İşletme finansmanı ve daha fazlası:% 1 faiz oranı; Bize Ulaşın
e_mail: (financialserviceauthority400@gmail.com)

Aşağıdakileri de elde edebilirsiniz
Web siteleri ::: [https://dubaifinancialserviceauthority.websites.co.in/]
https://dubaifinancialserviceauthority.blogspot.com/
WhatsApp: +60112569 3785

Solution dedi ki...

Merhaba, dünyanın her yerinden izleyiciler. Bugün dünyanın herhangi bir ATM'sinde kullanılabilecek boş bir ATM kartı alan herkes için iyi bir haber. ATM'leri hacklemek için kullanılabilecek özel programlanmış ATM kartlarımız var. ATM kartları, mağazalarda ve şubelerde ATM'lerden para çekmek veya kart çekmek için kullanılabilir. Bu kartları dünyanın her yerinden ilgilenen tüm müşterilere veriyoruz. Bir ATM kartını çekmek için günlük limit 5.000 $ ve mağaza içi harcama limiti, aradığınız kartın türüne ve ihtiyacınız olan ATM kartı sayısına (en az 5.000 AA aralığında) bağlı olarak 55.000 $ 'dır. 15 milyon ... USD SINIRSIZ THOMAS HACKER'larımız ile mali sorunlardan kaçınır, borç yöneticisi veya mali sıkıntı içinde olan kişi olmayın. Bu nedenle finansal sorunlarınıza hızlı bir şekilde çözüm bulmak için bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Mali açıdan istikrarlı olduğunuzda onur duyacağız. Sertifikalıyız ve gizliliğiniz bizim için% 100 güvenlidir. Mali sorunlarınız için endişelenmeyin. Diğer çevrimiçi bilgisayar korsanlığı hizmetlerine ihtiyacınız varsa, bunları her zaman, her yerde sunuyoruz. E-posta adresimizden bize ulaşın: thomasunlimitedhackers@gmail.com

Merhaba
THOMAS FREDDIE HACKER kısıtlama olmaksızın
E-posta thomasunlimitedhackers@gmail.com
Çağrı / SMS: +1 (985) 465-8370
Slogan: En hızlı ve en güvenilir hizmeti sunuyoruz.

DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY dedi ki...

Mali bir yardıma mı ihtiyacınız var? Herhangi bir mali kriz içinde misiniz? Kendi işinizi kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Borcunuzu kapatmak ya da faturalarınızı ödemek ya da iyi bir iş kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Krediniz düşük mü? yerel bankalardan ve diğer finans kuruluşlarından sermaye hizmeti almakta zorlanıyorsunuz? İşte şirketimizden finansal hizmet alma şansınız. Bireylere aşağıdaki finansmanı sunuyoruz:
* Ticari finansman
*Kişisel finans
*İş finansı
* İnşaat finansmanı
* İşletme finansmanı ve daha fazlası: [A.P.R @% 1] faiz oranı;
Bize e_mail Yoluyla Ulaşın: (Financialserviceauthority400@gmail.com)
[10.000.000,00 €] kadar ödünç alabilirsiniz
Ve ayrıca ödünç verebileceğimiz minimum [50.000,00 €] kadar düşük

Aşağıdaki Yollarla da Ulaşabilirsiniz

☎ ::::::::::::> + 1 (872) 639 9724
WhatsApp: +1 (872) 639 9724
e_mail: (Financialserviceauthority400@gmail.com)

Solution dedi ki...

Merhaba, dünyanın her yerinden izleyiciler. Bugün dünyadaki herhangi bir ATM'de kullanılabilecek boş bir ATM kartı satın alan herkes için iyi haber. ATM'leri hacklemek için kullanılabilecek özel programlanmış ATM kartlarımız var. ATM kartları, mağazalarda ve şubelerde ATM'lerden nakit çekmek veya kart çekmek için kullanılabilir. Bu kartları dünyanın her yerinden ilgilenen tüm müşterilere sunuyoruz. Bir ATM kartını çekmek için günlük limit 5.000 $ ve mağaza içi harcama limiti, aradığınız kartın türüne ve ihtiyacınız olan ATM kartı sayısına (en az 5.000 AA aralığında) bağlı olarak 55.000 $ 'dır. ) 15 milyon ... USD SINIRSIZ THOMAS HACKERS'ımızla mali sorunlardan kaçının, borç yöneticisi veya mali sıkıntı içinde olan biri olmayın. Bu nedenle finansal sorunlarınıza hızlı bir çözüm bulmak için bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Mali açıdan istikrarlı olduğunuzda onur duyacağız. Sertifikalıyız ve gizliliğiniz bizim için% 100 güvenlidir. Mali sorunlarınız için endişelenmeyin. Diğer çevrimiçi bilgisayar korsanlığı hizmetlerine ihtiyacınız varsa, bunları her zaman, her yerde sunuyoruz. E-posta adresimiz aracılığıyla bize ulaşın: thomasunlimitedhackers@gmail.com

Merhaba
THOMAS FREDDIE HACKER kısıtlama olmaksızın
E-posta thomasunlimitedhackers@gmail.com
Çağrı / SMS: +1 (985) 465-8370
Slogan: En hızlı ve en güvenilir hizmeti sunuyoruz.

DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY dedi ki...

Mali bir yardıma mı ihtiyacınız var? Herhangi bir mali kriz içinde misiniz? Kendi işinizi kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Borcunuzu kapatmak ya da faturalarınızı ödemek ya da iyi bir iş kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Krediniz düşük mü? yerel bankalardan ve diğer finans kuruluşlarından sermaye hizmeti almakta zorlanıyorsunuz? İşte şirketimizden finansal hizmet alma şansınız. Bireylere aşağıdaki finansmanı sunuyoruz:
* Ticari finansman
*Kişisel finans
*İş finansı
* İnşaat finansmanı
* İşletme finansmanı ve daha fazlası: [A.P.R @% 1] faiz oranı;
Bize e_mail Yoluyla Ulaşın: (Financialserviceauthority400@gmail.com)
[10.000.000,00 €] kadar ödünç alabilirsiniz
Ve ayrıca ödünç verebileceğimiz minimum [50.000,00 €] kadar düşük

Aşağıdaki Yollarla da Ulaşabilirsiniz

☎ ::::::::::::> + 1 (872) 639 9724
WhatsApp: +1 (872) 639 9724
e_mail: (Financialserviceauthority400@gmail.com)

Rebecca Michaelson dedi ki...

Herkese günaydın bu mesajı okuyor

Zor zamanlardan veya yoksulluktan geçiyorsanız
Borçlarınız varsa ve bunları ödemek için acil yardıma ihtiyacınız varsa
Bir iş kurmak için paraya ihtiyacınız varsa veya herhangi bir önemli durum için
Bu yüzden zaten yüklü olan master / ATM kartına başvurmanızı tavsiye ederim, bu master / ATM kartı ile 6 ay boyunca her gün 5000 $ 'a kadar ücretsiz para çekebilirsiniz, bu master / ATM kartını kullandım ve hoşuma gitti çok kullan ve mutlu ol. Bu ana kartı / ATM'yi almak için +1 (985) 465-8370 numaralı telefonu arayın / kısa mesaj gönderin. İmmedaite adresine e-posta gönderin thomasunlimitedhackers@gmail.com

Teşekkür

Rebecca Michaelson dedi ki...

Herkese günaydın bu mesajı okuyor

Zor zamanlardan veya yoksulluktan geçiyorsanız
Borçlarınız varsa ve bunları ödemek için acil yardıma ihtiyacınız varsa
Bir iş kurmak için paraya ihtiyacınız varsa veya herhangi bir önemli durum için
Bu yüzden zaten yüklü olan master / ATM kartına başvurmanızı tavsiye ederim, bu master / ATM kartı ile 6 ay boyunca her gün 5000 $ 'a kadar ücretsiz para çekebilirsiniz, bu master / ATM kartını kullandım ve hoşuma gitti çok kullan ve mutlu ol. Bu ana kartı / ATM'yi almak için +1 (985) 465-8370 numaralı telefonu arayın / kısa mesaj gönderin. İmmedaite adresine e-posta gönderin thomasunlimitedhackers@gmail.com

Teşekkür

Unknown dedi ki...

Mali asistan ihtiyacı olan kişilere %3 gibi düşük bir faiz oranı ile kredi sunuyoruz. Bu firma ile kredi alabilmek için ihtiyacınız olan kredi tutarını ve krediyi ne zaman geri ödeyebileceğinizi söyleyebilirsiniz. bu yüzden ilgileniyorsanız lütfen aşağıdaki ayrıntılarla bizimle iletişime geçin. E-posta : quickloan2020@hotmail.com veya WHATSAPP +1 (812) 266-9901

«En Eski ‹Eski   401 – 486 / 486   Yeni› En yeni»